sunnuntai 25. elokuuta 2013

Huopahelmikoruja

No niin, minähän arvasin että jään koukkuun! Tänään piti olla siivouspäivä, mutta siivousta vältelläkseni aloin tehdä joululahjoja. Veikkaan että kyseisten lahjojen kohdehenkilöt eivät ehkä lue tätä blogia, joten uskallan julkaista pari kuvaa. 


Rannekoruja, joissa on puu- ja huopahelmiä. Huopahelmet tehdään huopuvasta villalangasta ja huovutetaan pesukoneessa. Voin tehdä kuvalliset ohjeet joskus. Olen tehnyt huopahelmistä pannunalusiakin joskus ja niihin nyysin idean suoraan Feel felt -alusista. 

Ja kun eilen kirjoitin, että en ole ennen tehnyt koruja, niin olenpahan. Löysin villa-askartelulaatikkoa penkoessani tänään monta aiempaa rannekoruräpellystä. Niissä ei ollut pieniä välihelmiä, joten korut olivat liian tiiviitä, eivätkä tunnu hyvältä kädessä. 

Suuruudenhulluna aloin tehdä tällaisia korusettejä: 


Vielä kun joskus askartelenpaskartelen setille komean lahjarasian, olen aika tyytyväinen. 

Pitäisiköhän alkaa harkita alanvaihtoa? 

5 kommenttia:

 1. Löysin blogiisi vasta tällä viikolla ja lueskelen sitä taaksepäin. Todella kivoja juttuja olet tehnyt ja tykkään tavastasi kirjoittaa, kuiva huumori naurattaa! :)

  Tämä on jo vanha postaus, mutta minua kiinnostaisi tuo huopapallo-ohje, jos sen viitsisit joskus tehdä. Varsinkin joulun alla sille voisi olla käyttöä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista!

  Ohje löytyy esim. täältä: http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/kauniit-helmet-huovasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Laitoin linkin heti talteen!

   Osaatko sanoa, kuinka pitkän pätkän lankaa käytät per pallo jos teet esim. käsirenkaaseen palloja? 3m Ylellä näytti saavan aikaan aika isoja palloja.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.