lauantai 24. elokuuta 2013

Sikamaisen hyvät suklaamuffinit

Hmm.. Ostaisinko kahvilasta muffinin, vai leipoisinko samalla rahalla kymmenen? Nämä ovat todella suklaisia ja hyviä. 


Suklaamuffinit 

100 g voita
1 dl sokeria
1 dl ruskeaa ruokokidesokeria
2 munaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
5 rkl tummaa kaakaojauhetta
100 g tummaa suklaata rouhittuna

Koristeluun sulatettua suklaata. 

Vatkaa pehmeä voi, sokeri, munat ja maito sähkövatkaimella sekaisin. Seos voi näyttää epämääräiseltä, mutta älä anna sen häiritä. 

Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoittele ne pikkuhiljaa taikinaan lisää lopuksi suklaarouhe. 

Lusikoi taikina vuokiin ja paista 200 asteessa 15-20 min. Anna jäähtyä ja koristele sulatetulla suklaalla. 

Käytä mieluiten amerikanmuffinivuokia. Niiden kanssa ei tarvitse olla muffinipeltiä, koska ne ovat tarpeeksi jämäkkää materiaalia. Minä käytin Clas Ohlsonin tulppaanivuokia, jotka olisivat kaivanneet muffinipeltiä ja osa muffineista levisi aika laajaksi. 

Huom! Taikina nousee uunissa todella paljon, joten vuokia ei tarvitse laittaa edes puolilleen! 

4 kommenttia:

  1. Onko tuo kuvan muffini sun tekemä? Näyttääpä todella herkulliselta! Voisi joskus kokeilla ohjettakin, kiitos siitä.

    VastaaPoista
  2. On se. Ja pihakoivun kellastuneita lehtiä kuvausrekvisiittana.

    Kotona tehdyistä muffineista tulee helposti litteitä, mutta tällä ohjeella tulee AINA korkeita, kaupasta ostetun näköisiä.

    VastaaPoista
  3. Sairaan hyviä tuli, just täydellisen suklaisia. Nopsa ja kätevä resepti, kiitooos :)

    VastaaPoista
  4. Kiva kuulla! Tämä on kyllä helppo ja nopea ohje. Ei ole minullakaan koskaan epäonnistunut.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.