keskiviikko 28. elokuuta 2013

Skånen kurkut

Näitäkin olen tehnyt, mutta en ole muistanut kuvata. Nyt oli sattuneesta syystä aikaa räpsiä kuvia. 


Skånen kurkut

1 kg avomaan kurkkuja
vettä
suolaa

mausteliemi:
7 dl vettä
1/2 rkl sinapinsiemeniä
1 rkl suolaa
20 mustapippuria
20 valkopippuria
2 dl sokeria

1 sipuli
(5 cm pätkä piparjuurta)

Pilko kurkut. Itse leikkasin ne pitkittäin "voileipäkurkuiksi". Keitä kattilallinen vettä, mausta ripauksella suolaa ja laita kurkut kiehumaan. Keitä niitä 2-3 min. Jos et omista jättikattilaa, keitä kahdessa tai kolmessa erässä. 

Mittaa mausteliemen aineet, paitsi etikka, toiseen kattilaan ja keitä pari minuuttia. Lisää etikka ja kuumenna liemi vielä kiehuvaksi. 

Lado kurkut puhtaisiin purkkeihin ja laita sekaan sipulirenkaita ja/tai piparjuurilastuja. Kaada päälle mausteliemi ja varmista että kaikki kurkut ovat liemen alla. Laita kansi kiinni ja säilytä jääkaapissa. Kurkut ovat valmiita parissa viikossa. 

En laittanut piparjuurta, koska en tykkää siitä. Valkopippuriakaan ei ollut, joten laitoin pelkkää mustapippuria. Makua en voi vielä kommentoida, mutta en usko että nämä voittavat valkosipulisia etikkakurkkuja, joita tein aiemmin. Niitä ei ole enää jäljellä kuin pari viipaletta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.