sunnuntai 25. elokuuta 2013

Uutta limukkaa

En tykkää enää nykyään sokerilimsoista. Onneksi. Uutuuksia maistan silti melkein aina kun niitä kauppoihin ilmaantuu. Tämän uutuuden bongasin eilen. 


Hartwallin Super-marjalimonadi. Super viittaa siihen, että makeutusaineena on käytetty steviaa. Steviaa JA hedelmäsokeria. Onko se niin, että pelkällä stevialla ei voi tai saa makeuttaa?! Ei tämä sentään niin hämmentävä yhdistelmä ole kuin joissain limsoissa oleva "sisältää sokeria ja makeutusaineita." MIKSI? Jos haluaisin sokerilimsaa, ostaisin sitä. Mutta kun haluan light-limsaa, ostan sitä. Miksi ostaisin jotain mikä on siltä väliltä? 

Kieltämättä aiemmat Super-maut ovat olleet ihan hyviä, mutta en silti niitäkään ostele kotiin, koska juon vain tiettyjä aspartaamiunelmia. Uutuuspullo piti kuitenkin nyt ostaa testattavaksi. Ja eipä tarvitse ostaa toista kertaa. Hrrrr... 

Juoma sisältää vain luontaisia aromeja. Plussaa siitä. Tarkempi tarkastelu paljasti, että marja = karpalo. Lisäksi juomassa on myös sellaisia välttämättömiä aineita kuin johanneksenleipäpuujauhe ja puuhartsien glyseroliesterit. Nam! 

En ihan tajua miksi nimi on MARJAjuoma, jos maku on karpalo. Miksei tämä voisi olla nimeltään karpalolimonadi? Noh, onhan se karpalokin marja... Kai tässä on joku markkinointikoukku taustalla. 

Juoman väri on kaunis. Tuo mieleen muutaman viikon takaisen oman miksaukseni, joka sisälsi itse tehtyä puolukkamehua ja kuplavettä. Oman sekoitukseni maku oli parempi kuin tämän limsan. Ja tässä vaiheessa on varmaan syytä mainita, että karpalo on lempimarjani. Mutta silti. En tykännyt. 

Tekisi mieli kirjoittaa, että korkeintaan sekoittaisin tätä Kossuun, mutta ei. Juon mieluummin Koskenkorvani karpalomehulla tai jätän kokonaan juomatta. 

Jos nyt jotain hyvääkin pitää sanoa, niin retrotyyppinen etiketti on kaunis. 

6 kommenttia:

 1. Käväisin pikavisiitillä Taivalkoskella ja ostin Jalavan kaupasta kaksi pulloa karpalolimsaa. Herra Puolisoni maistoi tipan ja totesi, että minä saan juoda surutta molemmat pullot, hän ei noin hapanta halua juoda. Ja minun makuaistini taas oli sitä mieltä, että hyvää on. Laitilan limuja myydään toki täällä Tampereellakin, mutta ei läheskään joka kaupassa. Karpalo olisi todella hyvä limsan valmistusaine.

  Ihan sivumennen voin mainita, että näin retkelläni erään elokuvan pilottijakson ja sinut siinä kassaneitinä.

  VastaaPoista
 2. Mitä ihmettä!! Missä näit sen pilotin. Tosin eipä se mitään, niinhän sitä sanotaan, että 17-vuotiaana nainen on kauneimmillaan ja minun kohdalla se kyllä piti paikkaansa. Sittemmin on "vähän" tullut vuosirenkaita...

  VastaaPoista
 3. Kirjastossa. Meidät suorastaan hinattiin työhuone-näyttelystä katsomaan sitä pilottijaksoa.

  Miksi siitä ei koskaan tehty isompaa filmiä?

  VastaaPoista
 4. Oho!!

  Tehtiinhän siitä elokuva, nimeltään Päätalo.

  VastaaPoista
 5. Mutta onko tuo palanen mukana siinä elokuvassa?

  VastaaPoista
 6. Ei. Onneksi.. :D Tuosta suunniteltiin alunperin jopa monisataosaista tv-sarjaa, sitten lyhyempää ja sitten se kai typistyi leffaksi. Nythän ohjaaja Kahakorpi tekee uutta elokuvaa Päätalon sota-aikaan sijoittuvista kirjoista, mutta en tälläkään kertaa mennyt koekuvauksiin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.