maanantai 5. toukokuuta 2014

Enpä olisi ostanutkaan

Tiedättehän sen tunteen, kun ei ole mitään päällepantavaa? Minulle se on totista totta, koska myin suurimman osan vaatteistani huuto.netissä pari viikkoa sitten. Nyt ei ihan oikeasti ole joka tilanteeseen sopivia vaatteita ja olen kulkenut pääasiassa huppari päällä, koska muita pitkähihaisia paitoja ei tällä hetkellä ole. 

Ostaisin kyllä uusia vaatteita, mutta sepä ei ole ihan helppoa. Tämän kevään vaatemuoti on aika hirveää, enkä ole löytänyt kaupoista pitkään aikaan mitään. Pitkähihaisia paitoja ei taida kauheasti tähän vuodenaikaan edes olla myynnissä, koska kohta kuulemma tulee kesä. Läskiosastoilla myydään eläinkuosisia tai vaihtoehtoisesti pikimustia telttoja. Sellainenkin melkein jo kelpaisi paremman puutteessa. 

Sunnuntaina oli aikaa kierrellä Helsingin keskustan vaatekauppoja. H&M:lla on joskus joitakin vaatteita, jotka kelpuuttaisin kaappiini. Siispä suunnistin ensimmäisenä sinne. Vaan eipä siellä ollut enää koko läskiosastoa aka häpeänurkkaa! 


H&M on kuulemma poistanut kaikista Helsingin keskustan myymälöistään Plus-osaston "tilanpuutteen vuoksi." Aivan valtavastihan ne perimmäiseen nurkkaan sijoitetut pari rekkiä vievät tilaa. Taitaa olla enemmän niin päin, että me isokokoiset asiakkaat viemme liikaa tilaa myymälässä ja meitä ei haluta sinne karkottamaan hoikkia sisaria. 

Pitänee siis jatkaa huppari päällä kulkemista, sillä paidat jäivät ostamatta, eikä mistään muustakaan vaatekaupasta löytynyt mitään sopivaa. Oli vaakaraitaa (leventää!), eläinkuosia (anitahirvonen!) ja typeriä tekstejä, mutta ei mitään kauniisti leikattuja ja hyvin istuvia. Joku ruutupaita-tyyppinen ei-teltta olisi kiva, mutta ei ole vielä toistaiseksi tullut vastaan muualla kuin miesten osastolla. 

Mistä kannattaisi etsiä jotain ihan peruspaitoja? 

Kuvat: HM

11 kommenttia:

 1. Mulla on Seppälän Organic Cotton pitkähihaisia vissiin 4 kaapissa. Kaksi ostin ehkä vuosi sitten ja pari viime syksynä. Kai niitä löytyy edelleen, ainakin verkkokaupasta löytyy edelleen mustana. https://www.seppala.fi/trikoopaita/fi_1207_6197602/dp?openGroup=5078

  Voisinkin itselle käydä tuommosen hamstraamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on 2 näitä, mutta ovat väriltään tumma luumu tai jotain, joten eivät sovi minkään vaatteeni kanssa yhteen. Mustia ei ole meillä päin ollut.

   Poista
  2. Nytpä en löytänyt paitaa ollenkaan, ois ollu mustia vaan 3/4-hihoilla ja niitä en suostu käyttämään :) Kesätakin löysin. Tumma luumu ois mulle aivan täydellinen väri, sulle menee vaaleempi nykyisin niin paljon paremmin

   Poista
 2. Jaa, jäi vähän lukematta osa tekstistä, mm. ruutupaita-osio :) Noh, mutta Seppälästä niitäkin olen joskus bongannut, mutta usein niissä on aika kummallinen leikkaus, bling-blingiä tai tuskaisen kapeat hihansuut, jotka eivät mulle mene.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seppälän loimet ovat yleensä järkyttävän pitkiä, eli minulle mekkoja. Ihan sellainen perus-ruutupaita kelpaisi, mutta a-linjaisella leikkauksella. Mission impossible?

   Poista
 3. Mä olen joskus löytänyt Prisman isojentyttöjen mallistosta jotain kivoja puseroita, mutta se on ihan sattumankauppaa. Ja jos oikein hyvä tuuri käy, niin ne puserot on jopa alessa.
  Terveisin nimim. Ei niin pieni ja nuori kuin vaatekaupoissa pitäis olla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Prismasta tosiaan voisi löytyä jotain. Se on kyllä sattuman kauppaa. Tuntuu, että niitä isompia kokoja on ainakin pohjoisen Prismoissa vain yksittäiskappaleita.

   Poista
 4. Isommat koot ovat yleensä aina tosiaan hirveän mallisia (parhaissa on helmassa kuminauhakuja, jotta ihan oikeasti näyttää pallolta...) ja lisäksi täyttä tekokuitua.

  VastaaPoista
 5. Niin ja oletus on aina se, että jos on iso, on myös pitkä. Monet paidat ovat minulle mekkoja.

  VastaaPoista
 6. Sama on ongelma, mitään kivoja vaatteita en ole löytänyt pitkään aikaan. Ja siis ei ole siitäkään kiinni, ettei sopivia löytyisi, kaikki ovat vaan niin hirveitä malliltaan tai kuosiltaan. Eläinkuosi on kyllä kamala ihan kenellä tahtahansa.

  VastaaPoista
 7. Kotiäidin vaatekauppa Lidl näytti nyt jotain tarjoavan. Laatu ja hinta taitaa jokseenkin kohdata. Sovittaa sitten ken rohkenee! :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.