torstai 22. toukokuuta 2014

Helsinki-Kemijärvi

Tämä on nyt taas tällainen teinityylinen my day -postaus. Arkea. Tai no tällä kertaa reissuarkea. 

Heräsin klo 5.45 ja lähdin lenkille, että huonekaveri sai jatkaa vielä unia. 


Ihana aurinkoinen aamu. Kyllä minä (ehkä) voisin Helsingissäkin asua, jos se olisi taloudellisesti mahdollista. Tai no, tänään tuntui tältä, huomenna ehkä ei. 

Töölönlahden rannassa uiskenteli joutsen ja se tulikin sitten poseeraamaan ihan lähelle. 
Lenkin jälkeen suihkuun, aamupalalle ja tavarat kasaan. Scandic Park on remontoitu ihan vasta ja hotellihuoneissa oli hauskoja yksityiskohtia, esim. kuvakollaasi seinällä. Kuvat ovat tarroja, vaikka näyttävät tauluilta. 


Ja upeat tapetit tehosteseinässä! 


Hotellissa oli linja-autolastillinen luokkaretkeläisiä Kaijjaanista. Tuli ihan mieleen vuosi 2001 ja 9. luokan luokkaretki. Näillä näytti olevan vähän eri meininki, mutta olivat niin ihanan nuoria ja huolettomia. Tunsin itseni vanhaksi kävyksi.

Klo 9.00 - 15.30 istuin seminaarissa Finlandia-talossa. Hieno paikka, huomaa että on Aallon käsialaa. 


Aika hyvä tuo kookospatukka (jos kookoksesta tykkää). Vähän kuin Bounty, mutta ei yhtä kookoshiutaleinen. 


Sitten bussilla kentälle. Ei huvittanut enää jäädä kaupungille pyörimään. Normaalisti menen "rahvaanomaisesti" HSL:n bussilla, mutta tänään ilmastoitu Finnair City Bus houkutteli enemmän. Siinä ei myöskään ole niin suuri todennäköisyys joutua haisevan juopon viereen. Hintaeroahan näillä kahdella on nykyisin 1,30 e (HSL 5,00 e ja Finski 6,30 e). 

Bussissa ehdin nukahtaa n. 15 min. Kentällä jätin laukun "hihnalle" ja painelin turvatarkastukseen ja suoraan loungeen. 


Tarjolla oli porkkanakeittoa, cheddarsalaattia ja jotain lihapataa. Keitto oli vähän kylmää, mutta salaatti oli tosi hyvää. 

En haluaisi valittaa, mutta olisi kivaa jos Rovaniemelle menisi lento klo 18 aikoihin. 16.20 on liian aikaisin, eikä siihen yleensä ehdi ellei lähde koulutuksesta tai kokouksesta kesken kaiken pois ja mene taksilla kentälle. 20.25 taas on aika myöhäinen ajankohta. Kyllä se valoisana aikana menettelee, mutta talvikelillä pimeän aikaan kotimatka kentältä Kemijärvelle on ihan hanurista. 


Lentokoneessa kuuntelin äänikirjaa puoliunessa. Nykyään Finskin koneissa saa käyttää lentotilassa olevaa puhelinta ja tablettia myös nousun ja laskun aikana. Se on hyvä uudistus. 


Kotona olin klo 23. Sulo-mussukka oli jo nukkumassa, eikä tajunnut että tulin. Pääsin hiipimään viereen, kun se pahaa aavistamatta veteli sikeitä sohvalla. Ylöshän se pomppasi sekunnissa, kun aloin silitellä ja puhutella. Ja oi sitä ilon ja onnen päivää. 
Vähän piti käydä pihan puolellakin päästelemässä höyryjä ja heittelemässä frisbeetä, että Sulo malttoi rauhoittua. 

Kyllä kotiin on mukava palata. Ei täällä ole enää luntakaan juuri lainkaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.