sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Sunnuntaiyllätys

Minulla oli tälle päivälle tarkka minuuttiaikataulu: siivousta, pyykinpesua, koiran kanssa lenkille, pyörällä uimahalliin. Kuvittelin olevani lähdössä Helsinkiin klo 18.10 lähtevällä lennolla, eli kotoa olisi pitänyt lähteä ajamaan neljän aikoihin. 

Onneksi havahduin eilen illalla iltaunilta tekstiviestiin, joka muistutti, että lento lähtee 8.45. Joku (en ainakaan minä itse) oli sekoillut lentojen varauksen kanssa ja iltakoneen sijaan minulla olikin lippu aamun pikkuiseen potkurikoneeseen, joka täristelee ja vatkaa Rovaniemi-Helsinki -väliä 1 h 40 min. 

Pienoinen paniikki iski, koska kaikki reissuvaatteet olivat likaisena tai pyykkinarulla litimärkänä. Hiustenkuivaajan ja lämpöpatterin avulla sain aamuksi repäistyä jotain riepuja päälle. Kello soi klo 06.00 ja aamupuuron jälkeen lähdin ajelemaan Rovaniemelle päin. 


Radiossa ihmettelivät eilen, että miksi ihmeessä joku ajaa vielä nastarenkailla. No miksiköhän? 

Lentokoneessa otin suunnilleen tunnin tirsat. Hotellihuonetta ei tietenkään saanut vielä ennen puolta päivää, joten menin pyörimään Hakaniemen maalaismarkkinoille. Ostin älyttömän hyvää talkkunaa puolen kilon säkin. Tulee ihan lapsuus mieleen. 


FB-kaveri lahjoitti koodin, jolla sain ilmaisen leffalipun. Kiitos Raisa! Muuten olisi ollut aika tylsää kuluttaa aikaa persaukisena. Kävin katsomassa Se toinen nainen -elokuvan, joka oli melkoista aivot narikkaan -viihdettä. Naurahdin pari kertaa ääneenkin. 


Sen jälkeen kävin vielä Amarillossa syömässä ns. ilmaista ruokaa. Minulla on S-ryhmän S-card, jolla saan jokaisesta S-ryhmän hotelliyöstä 12 euroa ateriaetua = ilmaista ruokaa. Työnantaja on kieltänyt ko. kortin käytön, mutta muilla matkoilla olen sitä käyttänyt ja kun hotelliöitä kertyy ihan kiitettävästi, niin voin aina välillä vetäistä ilmaiset eväät, kun nälkä iskee. Kemijärvellä ateriaedut käyvät vain ABC:lle ja siellä en kyllä söisi vaikka aseella uhattaisiin. Eivät nuo ketjupaikat muutenkaan ole suuria suosikkejani, mutta Amarillossa on hyvät salaatit. 

Nyt sitten möllötän Pasilassa hotellissa ja odotan, että pääsen saunaan klo 20. Meinaa olla vähän flunssainen olo, eikä todellakaan olisi aikaa sairastaa ainakaan mitään pitkäkestoista ja sängynpohjalle kaatavaa tautia. 

Onko vinkkejä flunssan torjuntaan? C- ja D-vitamiinit ovat päivittäisessä käytössä, joten nyt kaipaisin jotain täsmävinkkejä. 

1 kommentti:

  1. Talkkuna on ilmeisesti melkoinen turvallisuusriski. Jouduin turvatarkastuksessa "kopelointiin" ja laukku läpivalaistiin kahteen kertaan ja talkkunapussia pyörilteltiin ja tuijoteltiin joka suunnasta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.