maanantai 12. toukokuuta 2014

Varpaanjälkiä

Kirjoitin muutama viikko sitten Vibram Fivefingers -kengistä, jotka ostin Kampin 4runners-liikkeen alesta. Eilen pääsin vihdoin testaamaan niitä kunnolla, sillä tähän saakka on ollut liian lumista, kylmää ja märkää. 

Paljaaseen jalkaan en tällä kertaa niitä laittanut, vaan pistin väliin varvassukan, sillä olisin melko varmasti palelluttanut nilkkani ilman sukkia. 


Lunta oli onneksi lenkkipolulla vain siellä täällä, mutta pääasiassa pääsin kävelemään kuivaa metsäpolkua pitkin. 


Hassultahan ne näyttävät, mutta tuntuma on ihan erilainen kuin lenkkareilla. Näiden jälkeen lenkkarit tuntuivat tänä aamuna ihan teräskärkimaihareilta. 


Jyrkemmissä alamäissä tuntui välillä, että apua, pitääköhän pohja, mutta pysyin pystyssä ihan hyvin. Astuin ihan tahallani isojen kivien, keppien ja käpyjen päälle testatakseni sattuuko se. Ei satu! Tunne on melkein kuin avojaloin, mutta ilman sitä viiltävää kipua, jonka kaikki terävä aiheuttaa herkkään ja tottumattomaan jalkapohjaan. 

Asvaltilla kengät eivät ole parhaimmillaan, mutta kyllä niitä voi sielläkin käyttää. Suosittelen kyllä näitä jalkaongelmaisille. Itselläni on kierot ja väärässä asennossa olevat varpaat, mutta näissä ne asettuvat oikeampaan asentoon. 

2 kommenttia:

 1. Moi
  Uskaltaako kysyä mitä maksoi?

  VastaaPoista
 2. Totta kai. :)

  89 euroa näille jäi hintaa alennuksen jälkeen. Jos muistan oikein, niin normaalihinta oli 149 e (vaiko 169 e). Joku ihan hirveä summa kuitenkin.

  Tänään testasin kunnolla asvaltillakin ja käveleminen ei ollut erityisen miellyttävää. Metsäpoluille näitä siis suosittelen, kovalle alustalle en niinkään. Tietysti se riippuu myös siitä, miten astuu maahan. Kanta-astujille voivat hyvinkin sopia kovallekin pinnalle.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.