keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Budapest Zoo

Eilen oli vuorossa tutustuminen Budapestin eläinpuistoon. Sen yhteydessä toimii myös kasvitieteellinen puutarha, jossa on esillä kasvien lisäksi myös eläimiä, lintuja, matelijoita ja kaloja. 


Lippu maksoi aikuiselta 2500 forinttia (n. 8 e) ja lapselta 1800 forinttia (hieman alle 6 e). Kassalla kannattaa olla tarkkana, että myyjä antaa myös liput. Me saimme vain kartan ja kuitin, joka aiheitti pientä selkkausta, mutta siitä selvittiin. 


Puisto vaikutti aluksi vähän sekavalta ja lähdimme kävemään kasvitieteellisen puutarhan suuntaan. Esillä oli kasveja teemoittain. Lisäksi isoissa terraarioissa oli liskoja. Yhdessä huoneessa oli useita ruokakuppeja, mutta mitään eläimiä ei näkynyt missään. Kävelimme eteenpäin ja yhtäkkiä eläimet olivatkin ihan päämme yläpuolella. 


Kolme isoa laiskiaista ja yksi pieni poikanen vetelivät sikeitä puussa. Ne olivat ihan kosketusetäisyydellä, tosin paikalla oli opas valvomassa ettei kukaan häiritse eläimiä liikaa. Suomessa tuskin päästettäisiin eläinpuistovieraita kävelemään eläinten häkin sisälle. 

Seuraavaksi minut säikäytti irtaallaan keikistelevä riikinkukko. Sen kanssa oli pakko ottaa selfie. 


Myös makiaitaus oli avonainen. Hauskoja veijareita nämäkin. 


Puistossa oli monenlaisia eläimiä laidasta laitaan. Kenguruita, karhuja, pikkupanda, orankeja, gorilla jne.. Kissaeläimet nukkuivat, sillä ilma oli melko tukala. 


Tiikeriaitauksessa sentään oli lasiseinä yleisön ja eläinten välillä. 


Kirahveja oli minun laskujeni mukaan seitsemän. Niiden jälkeen vuorossa olivat sarvikuono, virtahepo ja norsut. 


Puiston erikoisuutena on se, että eläimiä saa ruokkia, tosin vain eläinpuistosta saatavilla snackseilla. Eläimistä kyllä huomasikin, että ne ovat tottuneet saamaan vierailijoilta herkkuja. 

Viimeksi kun kävin Budapestissa, oli eläinpuiston vieressä myös huvipuisto Vidampark. Nyt sitä ei enää ole, vaan sen on korvannut Holnemvolt Park. Se pitää sisällään muutamia pienille lapsille sopivia laitteita, pienoiseläinpuiston sekä ikivanhan puuvuoristoradan. Lippusysteemi on hyvin hämärä. Puistoon pääsee eläinpuistosta "sisäkautta" ilmaiseksi, mutta laiteliput ostetaan huvipuiston alueelta automaateista. Automaattiin syötetään 200 HUF ja kone antaa tilalle kolikon näköisen poletin (jollakin kielellä poletti = token), jolla pääsee laitteeseen. Vuoristorataan vaadittiin kerralla 2 polettia. Ohjeet vuoristoradan luona olivat vain unkariksi, joten niiden tajuamiseen meni hetki. 


Pitihän se käydä vuoristorata-ajelulla. Oli kyllä aika hurjaa. 

Viiden tunnin eläinpuistosession jälkeen kävelimme Sankarien aukiolle ja hyppäsimme sighgseeing-bussiin. Ajoimme keskustaan, josta kävelimme pääostoskatua (Vaci utca) pitkin vanhalle kauppahallille. 


Oi sitä krääsäkauppojen määrää! Kauppahallilta kävelimme hotellille ja unta ei tarvinnut kovin pitkään odotella, kun painoin pään tyynyyn. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.