torstai 5. kesäkuuta 2014

Ilta-ajelu

Olen saanut epäsuoraa palautetta siitä, että hehkutan täällä blogissa ja varsinkin FB:ssa ihan liikaa "upeita" urheilusuorituksiani. Mietin jo hetken, että pitäisikö lopettaa (ei liikuntaa, vaan hehkutus), mutta sitten päätin että v*tut. Kenenkään ei ole pakko tätä blogia lukea ja FB:ssa päivitykseni saa piiloon parilla klikkauksella. 

Joten tässä tätä hehkutusta taas tulee! 

Tänään oli aiva upea sää ja kävin ensin koiran kanssa 5 km maastolenkin, sitten lyllersin urheilukenttää ympäri puoli tuntia ja sen päälle polkaisin pyörällä uimaan. Oli muuten helvetin kylmää vettä. 

Välissä nukuin parin tunnin päiväunet ja iltaa kohti alkoi taas maantie polttaa. Lähdin pyöräilemään lapsuusmaisemiin, mukavalle "rengasreitille". 


40 km ajoa kauniissa maisemissa ilta-auringon kullatessa puunlatvoja.
Puut ovat vihdoin täydessä lehdessä ja luonto tuoksuu niin hyvältä! Pysähdyin välillä kuvaamaan järkkärilläkin, mutta niitä kuvia en nyt wifin puuttumisen vuoksi saa tänne blogiin. Kaikenkaikkiaan ajoaikaa oli hieman vajaat 2 tuntia, eli vauhti ei päätä huimannut, mutta minun kunnolleni se oli ihan sopiva. Selkä oli hiestä märkänä, kun kotiuduin. 


Kuuntelin koko matkan Spotifystä Kaija Koota. On se vaan hyvä. Tulin siinä samalla miettineeksi sitä, että nuorempana kun pyöräilin ihan älyttömän paljon, niin siihen aikaan ei olisi voinut kuvitellakaan, että joskus on mahdollista pyöräillä jossain huitsinnevadassa ja striimata haluamaansa musiikkia netin kautta puhelimeen. Tuli mieleen esim. kesä 2000 kun ajoin pyörällä Pudasjärveltä Rovaniemelle (160 km). Mp3-soittimista ei oltu kuultukaan ja kannettava cd-soitin oli liian massiivinen mukana kuljetettavaksi, joten kuuntelin korvalappustereoilla yhtä ja samaa c-kasettia koko 9 tunnin matkan ajan. Olin ihan itse nauhoittanut siihen mm. Rammsteinia ja Leevi and the Leavingsia. 

Oi niitä aikoja! 

Suunnon sykemittari näytti reissun kulutukseksi 378 kaloria, kun taas nettipalvelu itsevalmennus.fi arveli kaloreita kuluneen pitkästi toista tuhatta. Taidan luottaa enemmän Suuntoon. 

Nyt voi varmaan vetäistä iltapalaksi Magnumin? 

8 kommenttia:

 1. On se niin kamalaa, kun elämä ja blogi ei ole pelkkää marmatusta ja valitusta epäkohdista. ;) Jotkut ihmiset vain ovat niin ammattivalittajia ja negatiivisia tyyppejä, mutta heidän ehdoillaan ei kannata alkaa itse toimimaan missään nimessä.

  Oletpa hyvän lenkin pyöräillyt. Itsellä on pyöräilyharrastus ollut liian pitkään jäissä. :/ Kerran kaaduin vähän pahemmin pyörällä ja kyllä siitä vähäsen kammo jäi, vaikka pyöräillyt olen sen jälkeenkin. Tällä hetkellä asutaan vaaran päällä ja tänne on turhauttavaa pyöräillä, kun loppumatkasta on ihan pakko taluttaa pyörää pitkät pätkät. :P (Joo, kunto ei vaan riitä, mutta tuota loivaa nousua on oikeasti varmaan 1-2 km.)

  VastaaPoista
 2. Pitkä loiva nousu on ihan hirveää. Minulla on työmatkan varrella mennen tullen loivaa nousua ja se saa ihan kunnolla puuskuttamaan.

  VastaaPoista
 3. Mun mielestä täällä blogissa on tosi mukava tunnelma. Älä vaan anna murmuttajien muuttaa asiaa! Negatiivisia ihmisiä löytyy ihan riittävästi joten ihanaa lukea joskus tämmöisiä juttuja joissa osataan katsoa ja keskittyä niihin hyviin asioihin eikä jäädä vellomaan negatiivisuuteen.
  Keep up the good work! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Elämässäni riittäisi kyllä niitä vatvottavia negatiivisia asioitakin vaikka joka päivälle, mutta kun pidän tätä blogia omalla nimellä ja naamalla, niin en viitsi ihan kaikkea tänne kirjoittaa. Ja miksi pitäisikään. Sitten vaan palaisin uudelleen ja uudelleen niihin asioihin, enkä pääsisi ikinä niistä yli.

   Poista
 4. Mäkin tykkään sun blogistasi hirveästi! Jatka samaan malliin vaan. Suhun on iskenut ihan kunnon liikuntakärpänen, mikä on ihan loisto juttu! Tsemppaa itseänikin liikkumaan. Kai nyt 40km pyöräily enemmän kuluttaa kuin alle 400ckal?? Huh mikä lenkki, mä ehkä kuolisin tolle matkalle!

  VastaaPoista
 5. Jos ihan rehellisiä ollaan, niin minulla on ihan helvetillinen kolmenkympin kriisi ja sen vuoksi on ollut pakko herätellä näitä unohduksissa olleita harrastuksia, kuten pyöräilyä.

  VastaaPoista
 6. Minusta on ihana lukea ihan tavallisen pulleahkon naisen urheluista! Mikään ei masenna ylipainoista meikäläistä enempää kuin (lehtien) jutut niistä kauniista, rohkeista, hoikista, nuorista, menestyvistä naisista jotka harrastaa kaikkee kahollista ja pärjää hikoilematta ja puuskuttamatta. Ihan oikeesti kun mulle tulee hiki ja hengästys jo pelkästään sun liikunnan lukemisesta...
  Ei silti nyt kesäkuunajan oon kaiket päivät ollu ulkona hyötyliikkimassa.

  VastaaPoista
 7. No joo, onhan minullakin välipäiviä. Esim. eilen vaan makasin koko päivän, koska oli liian kuuma edes ajatella mitään liikuntaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.