sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Itse tehty mysli

Tein inventaariota kuiva-ainekaappiin ja totesin, että siellä on ihan järjetön määrä kaikkea, eivätkä ne vähene ikinä. En ole erityisemmin myslin ystävä, koska kaupan valmiissa mysleissä on joko tajuton määrä sokeria tai sitten ne maistuvat sahajauhoilta. Ajattelin testata myslin tekemistä ihan itse, koska silloin saan sellaista kuin haluan. (Tai sellaista kuin sattuu tulemaan.) 

Mysliin voi laittaa mitä vaan, joten ohjetta ei kannata noudattaa ihan orjallisesti. Minä laitoin niitä aineita, mitä sattui kaapista löytymään. 


Pellillinen mysliä 

10 dl Nalle kaura&ruista (= kaurahiutaleita ja ruisleseitä)
2 dl siemeniä (chia, kurpitsa, auringonkukka ja pellava)
3 dl pähkinöitä (cashew, kuorellinen manteli, kuoreton manteli, hasselpähkinä, maapähkinä) 
1 tl himalajan ruususuolaa 
1/2 dl oliiviöljyä
3/4 dl hunajaa 
2 dl kuivattuja hedelmiä ja marjoja (karpalo, ananas, papaija, rusina) 

Sekoita kuivat aineet keskenään, paitsi ei kuivattuja hedelmiä. Kaada seos uunipellille leivinpaperin päälle ja sekoita tasaiseksi. 

Kaada oliiviöljy ja hunaja paistinpannulle ja anna lämmetä, mutta ei kiehua. Sekoittele. Kaada seos tasaisesti pellillä olevien mysliaineiden päälle ja sekoita huolellisesti. 


Kuumenna uuni 175 asteeseen ja paista mysliä n. 20 min. Käytä peltiä välillä pois uunista ja sekoittele mysliä, jotta se paahtuu tasaisesti. Ole tarkkana, ettei seos pääse kärähtämään! 

Ota pelti uunista ja anna myslin jäähtyä hetki. Lisää mukaan kuivatut hedelmät.

Syö esim. luonnonjugurtin kanssa. Nam! 

7 kommenttia:

  1. Nythän ratkaisit jonkin aikaa ilmoilla velloneen lepakkodilemman Instassa. No surprise.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö tämän asian ruodinta tullut päätökseensä jo venepostauksessa ja yhteistuumin todettu, että mitä helvetin väliä jollain suuntautumisella on ja miksi ylipäätään pitäisi luokitella ihmisiä joihinkin lokeroihin? Ilmeisestikään et ole kukaan irl-tuttuni, koska et näköjään tunne minua muuten kuin olettamustesi perusteella. Jos tuntisit, tietäisit että olen ollut - OMG - miehen kanssa naimisissa 9,5 vuotta. Maailman ei silti tarvitse olla mustavalkoinen.

      Joko tämä aihe nyt olisi käsitelty loppuun?

      Poista
  2. No huhhuh, miten typerä ja tarpeeton kommentti anonyymilta. Anniinan vastaus sen sijaan osoittaa mainiota avarakatseisuutta ja järkevyyttä (...ja kärsivällisyyttä urpoilun edessä).

    Mysli näyttää ihanalta! Taas yksi syy haikailla uunillisen kämpän perään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, uuniton kämppä olisi minulle kauhistus.

      Poista
  3. Olipa hyvää, kiitos ohjeesta :) Monesti on ollut tarkoitus tehdä mysliä itse, nyt vasta sain aikaiseksi sinun innoittamana. Noita puuro-ohjeita aion kokeilla ehdottomasti myös. Tällaiset yksinkertaiset, arkeen sopivat ohjeet ovat monesti parhaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Tämä on kyllä tosi hyvää, paljon parempaa kuin sahajauhot. Kaupassa myytävät makeat myslit ovat kyllä hyviä, mutta en halua syödä ns. turhia sokereita ainakaan myslin muodossa.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.