sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Keskiyön aurinko

Jossain päin Suomea on ilmeisesti ollut ihan t-paitakelit nyt viikonloppuna. Meillä ei. Päivällä elohopea kohosi hädin tuskin 11 asteeseen ja illalla plussaa oli vain viiden asteen verran. Ilta oli kuitenkin ihanan tyyni, joten lähdin viimeisen stressittömän vapaaillan kunniaksi vesille.


Ja kyllä olikin mahtava veneilysää, vaikkakin vähän viileä, mutta se on pukeutumiskysymys. SportsTracker kertoi, että viitisen kilometriä soutelin järvellä. Se on hyvää (hyöty)liikuntaa, hieman mielekkäämpää kuin kuntosalin soutulaitteella hinkuttaminen. 4,85 metrin pituinen Yki-vene on vakaa ja kevyt soudettava. Se pysyy hyvin tällaisen aloittelin hallinnassa, varsinkin nyt kun vedenpinta oli peilityyni. 

Välillä pysähdyin kuuntelemaan lintujen ääniä ja ottamaan kuvia. En oikein tunne lintuja, mutta joku pöllö on pesinyt venerannan lähellä jo ainakin pari vuotta ja nytkin metsän suunnalta kuului huhuilua. Muutamia lokkejakin lenteli pään yläpuolelta. Niitähän ei näillä korkeuksilla ihan hirveän paljon (onneksi) ole. Pulujahan ei luojan kiitos ole lainkaan. 

Mutta sitten itse asiaan, eli maisemiin. Katsokaapa tätä. Kyllä silmä lepää. 


Vasten aurinkoa otetuissa kuvissa sävyt ovat tummempia ja näyttää kuin olisi hämärää, vaikka täällä on nyt meneillään yötön yö, eli keskellä yötäkin on "valot päällä", kuten eräs lapsi oli kerran analysoinut. Horisontissa näkyy (ei tosin näissä kuvissa, mutta livenä) Pyhä ja Luosto. Sielläkin pitäisi ehtiä käydä joskus. Voisiko saada toiset neljä viikkoa lomaa heti tähän perään?! 


Souteluhommien jälkeen kävin vielä keskustassa ilta-ajelulla. Oli pakko pysähtyä ABC:n rantaan ihailemaan järven takana hehkuvaa aurinkoa. Yläbannerin kuva on otettu samassa paikassa pari vuotta sitten. Maisema on upea kaikkina vuodenaikoina, mutta parhaimmillaan nimenomaan keskiyön auringon kullatessa taivaanrantaa. 

Loppuun pari kuvallista todistetta. Melko kaunis maisema. Ps. Pahoittelen, että kuvat ovat vaikka minkä kokoisia. En osaa enkä jaksa opetella mitään muokkauksia ja koodauksia. 

9 kommenttia:

 1. Hurjan ihania kuvia keskiyön auringosta! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Livenä se oli tietysti vielä hienompi, mutta kyllä varsinkin tuosta laiturikuvasta välittyy se lappilainen kesäyön tunnelma. Tosin normaalina kesänä on 10-15 astetta lämpimämpää yölläkin.

   Poista
 2. Kuvien koko ei haittaa, kun maisemat on niin ihania! Ihan tulee halu päästä katsomaan niitä livenä, ehkä loppukesällä suuntana on pohjoinen Suomi vaikka siellä ei enää yötön yö olekaan
  Tämäkin on kivaa sun blogissa, kun laitat ihan rauhassa kuvat tänne sen kokoisina kun sattuvat tulemaan. Ilman turhaa koukeroista muokkausta. Se tekee tästä blogista kotoisan!
  ps. se joka haluaa, voi omaan blogiinsa tehdä kaikki muokkaukset ja kirjoitella tekstit moneen kertaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole jaksanut perehtyä sekunnin vertaa siihen, miten kuvat saisi samankokoisiksi ja tekstit tasattua blaablaablaa, koska se vaatisi tietokoneen käynnistämisen ja INHOAN läppärillä surffailua. Blogin aloittamisen kriteerinä oli se, että kaikki on pystyttävä tekemään minimaalisella vaivalla, eli kännykällä. Kuvaan kännykällä ja lätkin kuvat tänne Blogger-sovelluksella. Itselläni ne näkyvät tasakokoisena, koska katselen mobiilinäkymää, mutta tiedän, että tietokoneella ne näyttävät hassulta.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Oho, viis kilometriä on kyllä jo aikamoinen soutulenkki, huh! Luulis että tuntuu jossain seuraavana päivänä? Mahtavat on maisemat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se tuommosella tyynellä hitaasti soudettuna tunnu missään. Aallokossa kyllä tulee lapaluiden seutu kipeäksi. Maisemat on kyllä komeat. Kalaahan tuosta järvestä ei saa, vaikka nytkin oli koko ajan uistin perässä pyytämässä.

   Poista
 5. Urbaanin Kiertotien varrella asustaa puluja! Tänään viimeksi lapsi niitä jahtasi ulkoilun lomassa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.