lauantai 19. heinäkuuta 2014

Sadan tunnin liikuntahaaste!

Lapin kesä alkaa pikkuhiljaa kääntyä loppua kohti. Juuri kun se alkoi. Jokaisen syksyn tullessa suunnittelen kuinka kävelen pitkin syksyisiä metsiä, käyn koiran kanssa retkillä, poimin marjoja ja nautin hämärtyvistä illoista. Ja sitten yhtäkkiä huomaan, että lumi on jo maassa, illalla kuuden jälkeen on pilkkopimeää ja metsälenkillä tuli käytyä kerran.


Tykkään haasteista, joten joensuulaisen kollegani innoittamana päätin haastaa itseni ajalla 4.8. - 12.10.2014. 10 viikkoa, 100 tuntia liikuntaa. Ihan hullu tavoite ja kaiken lisäksi aikavälille mahtuu kahden käden sormilla laskettava määrä työreissuja, joiden aikana makaan aina kaikki vapaa-ajat hotellihuoneessa. Siihenkin on siis tultava muutos, ja lenkkarit eivät vie isoa tilaa laukussa. 

Liikunnaksi lasken "kaiken", esim. työmatkapyöräilyn, koirankusetuslenkit ja haravoinnin. Eli ei todellakaan ole tarkoitus rehkiä sataa tuntia kuntosalilla. Hyväkuntoiselle keskimäärin 10 tuntia liikuntaa viikossa ei ole mitään, mutta minulle, entiselle sohvaperunalle, todellakin on. 

Haluaako joku muukin lähteä mukaan haasteeseen? Vielä on pari viikkoa aikaa sulatella asiaa ja synttäriviikonloppuni jälkeen haaste pärähtää käyntiin. 

10 kommenttia:

 1. Minä otan haasteen vastaan! Samoilla liikuntaehdoilla kuin sinä: Liikunnaksi lasken "kaiken", esim. työmatkapyöräilyn, koirankusetuslenkit ja haravoinnin. Eli ei todellakaan ole tarkoitus rehkiä sataa tuntia kuntosalilla.
  T. nimimerkki sohvis
  Ps. kerron sitten aina kun sinä kerrot omista liikunnoistasi miten olen onnistunut ja onko esim paino pudonnut tai jaksanko pidemmän lenkin kuin alussa hengästymättä

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa! Pitää kehitellä joku seurantahomma tänne blogiin.

  VastaaPoista
 3. Voi hele... Voihan sitä aina yrittää. Salille en tosin lähde, mutta jos saan itseni joka päivä edes ulos niin olen tyytyväinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toivottavasti tuossa vaiheessa on vielä uintikelejä luonnonvesissä, siellähän se aika kuluu

   Poista
  2. Voihan sitä osallistua vaikka 50 h/10 vko -tavoitteella. :)

   Poista
  3. Jees, pitää miettiä tavoitetta vielä.

   Poista
 4. Kuulostaa hyvältä! Hengessä ja tekemisessä mukana!

  VastaaPoista
 5. Nyt pistit pahan. Pitäis kyllä ehdottomasti osallistua..........

  VastaaPoista
 6. Mahtavaa, että tulee porukkaa mukaan! Pitäisikö tehdä viikottaiset seurannat, vai esim. puolessa välissä tarkistaa minkä verran tunteja on kertynyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikottaiset. Itse aloitan tän tänään. Huhheijaa!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.