tiistai 1. heinäkuuta 2014

Vuodetko veljiä?

Viime vuonna kasvatin ensimmäistä kertaa hyötykasveja kasvihuoneessa. Se oli menestys ja satoa tuli aivan valtavasti. Jo juhannuksen aikaan kasvihuone täyttyi yrteistä ja salaateista, joita sai syödä oikein urakalla. 

Toista on nyt. 


Tämä kesä on ollut niin jumalattoman kylmä, että monet lajikkeet ovat paleltuneet. Ja ne mitkä vielä sinnittelevät hengissä, ovat melko kitukasvuisia. Esimerkiksi kurkkuja ei taida tänä vuonna tulla lainkaan, vaikka viime vuonna niistä tuli melkoinen viidakko. Kurpitsassa on yksi kukka. 

Tässä vertailun vuoksi tasan vuosi sitten otettu kuva. 


Positiivista tässä on se, että vuodet menivät näin päin. Jos viime kesä olisi ollut jääkylmä ja sato jäänyt laihaksi, olisin turhautunut ja jättänyt kasvihuoneviljelyn sikseen. Nyt tiedän, että viljely voi onnistua täällä susirajan takanakin jos säät ovat suosiolliset, mutta kylmänä kesänä on turha odottaa räjähtävää vihreyttä. 

Vielä on kesää jäljellä, joten kyllä kasvit ehtivät vielä kasvaa, mutta huippusatoa ei ole odotettavissa. 

9 kommenttia:

 1. No täällä paljon etelämpänä mun kurpitsassa ei ole vielä yhtään kukkaa :/. Tosin avomaalla kasvattelen. Ja tomaatit kituvat. Salaatit ovat kyllä hyvin kasvaneet, rucola varsinkin :) Toivottavasti ilmat alkaisivat vihdoin lämpiämään, tänään ainakin täällä oli aika mukava pilvipoutapäivä ja melko lämmintäkin (n.18 )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla paleltui rucolakin. :(
   Eilen ja tänään on ollut tosi lämmin, totta kai kun kesälomani loppui. Vielä nyt illallakin mittari näyttää 20 astetta.

   Poista
 2. Juuri mietin, että miten sun kasvihuone jaksaa.

  Meillä on kirsikkatomaatti pihalla ilman suojaa ja se on vielä hengissä, mutta kukkia se ei taida tehdä ollenkaan. Uusi yritys ensi vuonna. (Chilit tykkäävät ihan pöljänä olla meillä sisällä, kiva sato tullut jo tänä vuonna)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä yritin viime vuonna chiliä, mutta ne kuolivat jo taimivaiheessa.

   Poista
  2. Tänä vuonna koitin lisätä chilikokoelmaa, mutta eipä niistä tullut sitten yhtään mitään, hyvä että sirkkalehdet tulivat, sen jälkeen ne makasivat kuolleena ruukussa.

   Poista
 3. Juuri eilen illalla mietinkin sun kasvihuonetta ja ajattelin pyytää tilannepäivityspostausta. Täällähän se postaus sitten odottelikin jo kun tulin pyytämään. :) Harmi kun tämän vuoden sato jää laihaksi. Mä kasvattelen kans ruukuissa tomaattia ja kurkkua, kurkussa näkyy muutama alku mutta tomaateissa ei vielä mitään. On ollut niin pirun kylmää, etten yhtään ihmettele vaikken saisi satoa lainkaan. Avomaalla salaatti on hädintuskin itänyt, herneenversot 10cm... Huoh! :(

  VastaaPoista
 4. Minulta on tilattu jo aikoja sitten tulevaksi viikonlopuksi voileipäkakku ja ajattelin silloin, että onneksi siihen aikaan kesästä voi jo käyttää oman maan salaattia ja persiljaa koristeluun. Joo-o. Persiljassa on hädintuskin sirkkalehdet nousseet ja salaatit ovat parin sentin pituisia.

  VastaaPoista
 5. Todellakin on hyvä, että vuodet meni noinpäin. Ei ole aina kasvattajasta kiinni tämä onnistuminen täällä susirajalla:) Älä huoli, hellettä luvassa ja runsasta kasvua tiedossa. Sato voi olla vähän myöhässä viime kesään verrattuna, mutta sieltä se tulee....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä ainakin salaatista ja tillistä tulee satoa, muista en olisi niin varma.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.