lauantai 23. elokuuta 2014

Kasvihuoneen syksy

Syksy on saapunut sateineen. Aurinkoa ei ole juuri tällä viikolla näkynyt ja öisin lämpötila laskee jo melko alas. Yhtenä yönä vilkaisin mittariin joskus kolmen aikaan ja lämpötila oli 3 astetta plussan puolella. Hrr.. 

Kasvihuoneen kasvit tuntuvat olevan n. kuukauden myöhässä aikataulustaan. Tomaatti on alkanut puskea mollukoita vasta nyt, eikä ole toivoakaan että ne ehtisivät kypsyä. Kahdessa näkyy vähän väriä, muissa ei. 


Tomaatintaimia on useampia ja pienimmät eivät vielä edes kuki. Olen miettinyt, että siirtäisin osan niistä sisälle.. jos saan aikaiseksi. Todennäköisesti muistan tämän seuraavan kerran sitten, kun ensilumi peittää kasvihuoneen katon. 


Kurkkuja on tullut muutamia. Sulo on syönyt ne sitä mukaa, koska ne ovat sen suurinta herkkua. Tai ehkä toiseksi suurinta, heti nakkien jälkeen. 


Basilikat alkoivat jo kellertää, joten riivin lehdet pois ja laitan ne tänään minigrip-pusseihin ja pakastan. Perunaämpäreissä olisi varmaan pikkuperunoita, mutta en ole muistanut/ehtinyt/jaksanut kaivaa niitä. Porkkanat ovat pikkusormeani pienempiä. Kesäkurpitsassa on yksi kitukasvuinen kurpitsa kasvamassa. Pinaatti oli jotain outoa lajiketta, eikä satoa tullut lainkaan. Salaatinlehdetkin jäivät tosi pieniksi. 

Tämä kesä ei mennyt ihan putkeen, mutta samaa olen kuullut kokeneilta puutarhaharrastajiltakin. 

7 kommenttia:

 1. Kannattaa laittaa yöksi sinne tuikkuja lämmittämään kasvihuonetta, jos lämpö on menossa liian alas. Kasvit ei siten palellu.

  Ei meilläkään tänä kesänä ole vielä valmiita kirsikkatomaatteja, kun itse siemenestä olen kasvattanut. Viime kesänä saatiin useita kiloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siemenestä nuokin kaikki ovat. Voikohan ne tuikut laittaa lyhtyihin?

   Poista
  2. Laitoin tuikkuja viime yöksi. Oli se ainakin kauniin näköistä. :)

   Poista
  3. Oho, jäänyt huomaamatta. Kylhän ne lämpöä antaa lyhdyistäkin, vaikkei ehkä niin nopeasti. Toisaalta ne voi palaa kauemmin siellä sit eli lämpöä tulee pidempään.

   Poista
 2. Minun tomaattien kehitys on ihan pysähtynyt, mollukoita on paljon, mutta ne ei kypsy! Pitäis kai tuoda sisälle, mutta ei ne mahdu :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei taida enää ulkoilmassa kypsyä näillä leveysasteilla. :(

   Poista
 3. Täälläkin ovat ihan kirsikkatomaatit vihreitä vielä, pitäs varmaan roudata sisälle se yksi jossa ne pari terttua on. Yhden kaverilta saadun tomaatin roudasin jo sisälle ku se alkaa kohta kukkimaan. Vähän myöhännäisheränneitä ovat tänä vuonna.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.