torstai 21. elokuuta 2014

Rohkeus

Tämä blogi on kuulemma yltiöpositiinen onnellisen elämän kulissi. Niin kai se on. Ei minun elämäni oikeasti ole ihan näin upeaa, mutta blogissa on helppo korostaa hyviä asioita. Ja siksihän alunperin tämän blogin perustinkin, sillä halusin etsimällä etsiä elämästäni hyviä asioita, joita kannattaa muistella jälkeenpäinkin, toisin kuin niitä ikäviä asioita. Niitäkin kyllä minun elämässäni riittää, mutta en tykkää vatvoa niitä täällä. Blogista saa ehkä sen kuvan, että olen aina tarmokas, aikaansaava ja lannistumaton. Se ei kyllä oikeasti pidä paikkaansa läheskään kaikissa asioissa.


Onko kenelläkään muulla tapana vatvoa ja jossitella asioita mielessään? Minulla on. Olen perusluonteeltani sellainen, etten koskaan ole tyytyväinen juuri mihinkään, vaan mietin koko ajan, että jos sitä-ja-tätä, niin olisin paljon onnellisimpi. Ja kyllä elämä olisi parempaa, jos.. Ei nykyisessäkään elämässä ole sinänsä mitään vikaa, mutta silti huomaan aina välillä ajattelevani, että elämäni saattaisi olla parempaa, hauskempaa ja helpompaa, jos tekisin asioita x ja y.

Ihan tässä lähiaikoina on tarjoutunut mahdollisuus kahteen suureen muutokseen. Arvatkaapa mitä tekee Anniina? No empii, empii, empii.. Ja sitten lopulta ei uskalla heittäytyä uuteen, vaan jatkaa entistä, tutuksi tullutta taaperrusta. En voi todellakaan syyttää ketään muuta kuin itseäni, sillä minä olen ainoa ihminen, jolla on avaimet oman elämäni muutokseen.

Jos jostain saisi edes hetkeksi lainaksi kristallipallon, niin voisin kurkata siitä vaikka vuoden tai parin päähän. Se auttaisi päätöksenteossa. Minulta puuttuu rohkeus heittäytyä muutokseen, vaan pidän kiinni entisestä, vaikka toisaalta kaipaan jotain muutosta ihan koko ajan. Ihailen niitä ihmisiä, joilla on rohkeutta päästää irti entisestä ja luottaa siihen, että kyllä elämä kantaa.

Eikö ole aika leppoisan ja helpon kuuloista elämää..?

11 kommenttia:

 1. Olen kyllä sitä mieltä että sun blogo ei oo yltiö positiivinen, realistinen mieluumminkin. Osaat kuitenkin nähdä hyviä puolia asioista, vaikka usein asioilla on myös se huonompi puoli. En usko että kukaan bloggari kirjoittaa ihan "totta" elämästään, kyllä se on aina väritettyä johonkin suuntaan.
  Luulen että useimmat on tuota samaa vatvoja tyyppiä kuin sinä. Kaikki eivät vain tunnusta sitä.
  Oletko kirjannut muutoksen hyvät ja huonot puolet ylös, siis ne asiat jotka tiedät nyt? se vois auttaa päätöksen teossa. Samoin mieti mitä vaikutuksia ja keihin kaikkiin sun päätöksillä on. Onko ne hyväksi vai pahaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeksi tänä aamuna suunnittelin, että listaan plussat ja miinukset paperille. En ole vielä saanut aikaiseksi.

   Poista
 2. Jossain hengennostatus blogissa käskettiin kysyä että mikä olisi pahinta mitä voisi sattua (muutoksesta)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (Jaa tää selain päätti että nyt on riittävästi hölisty)
   Ja voiko sen pahimman mahdollisen kanssa elää?
   Minä oon ihan puhdasverinen "worst case scenario"- ihminen, välillä pääsee ihan yllättymään positiivisesti.

   Poista
  2. Tämähän se on ikuisuuskysymys. Ja se, että kannattaako murehtia tehtyjä vai tekemättä jääneitä asioita...

   Poista
 3. Itse voin sanoa et 15 vuotta sitten jouduin pohtimaan "-lähteä vai jäädä"
  Mietin asiaa huimat 15 minuuttia ja päätin lähteä. Oliko oikea päätös oli se että päätös syntyi niin pian on ehkä "nuoruuden" hulluus olin kuitenkin jo 22 silloin. Kadunko päätöstä en todellakaan :)
  Olen nyt onnellisempi vaikka elämä on muuttunut ja kuolemakaan ei ole jättänyt löytämättä minua~ läheisiä....
  Elät vaan kerran ja olet ansainnut sen mitä pelkäät ❤
  Nyt yyyyyyyyy...... kaaaaaaaa...... koooooooolllmeeeeee..... ja hyppy......

  VastaaPoista
 4. Mun elämässä on tapahtunut 33 vuoden aikana paljon asioita ja paljon on asioita, jotka olisivat saaneet jäädä tapahtumatta. Summa summarum: ne päätökset ja tapahtumat, tehdyt ja tekemättömät ovat tuoneet minut tähän tilanteeseen ja tehneet minusta tällaisen. Menneisyyden kanssa eletään niin hyvässä kuin pahassakin ja joka päivä tehdään uusia valintoja. Onko lasi puoliksi täynnä vai puoliksi tyhjä, mielestäni se on puolillaan.
  -Pii

  VastaaPoista
 5. "-Pii" kirjoittaa viisaita sanoja. Joka päivä tehdään uusia valintoja.

  Kokeile lähteä. Raveissakin on koelähtöjä. Vuokraa talo hetkeksi kalusettuna jollekulle, jos pääset vaihtamaan maisemaa.

  Sulo näyttää kuvassa ihan hurjalta :D .

  VastaaPoista
 6. Minustakin tämä on realistinen blogi. Positiivinen, mutta kyllähän joukossa välillä muutakin on. Tykkään blogista ja on kiva lukea mukavia juttuja.
  Tartu rohkeasti tilaisuuteen! <3

  VastaaPoista
 7. Olen kuullut, että tekemättä jääneitä asioita murehditaan eniten. Se vanha sanonta, että ompa kiikkustuolissa mitä muistella, eikä harmitella, on varmaan rohkeiden ihmisten keksimä. Itselleen isot muutokset vaatii todella voimia ja uskallusta. Tsemppiä mietintämyssyyn :)

  VastaaPoista
 8. Kiitokset kaikille kommenteistanne! <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.