lauantai 2. elokuuta 2014

Seskarö

Kävin ulkomailla, kuvankauniissa Seskarössä. Ja no tietenkin oli pakko palatessa pysähtyä Haaparannan kaupoissa (paitsi ei Ikeassa, sen parkkipaikka oli aivan ääriään myöten täynnä!), mutta mikään shoppailumatka tämä ei ollut. Tavoitteena oli nauttia kesästä, ihailla maisemia ja muistella menneitä vuosia. 


Seskarö (suom. Seittenkaari) on Perämeren saari, joka sijaitsee parikymmentä kilometriä Haaparannan keskustasta. Ikean jälkeen lähdetään ajamaan Ican, K-rauran ja muiden liikkeiden ohi Sundsvalliin päin. Opasteet ovat selkeät, mutta nopeusrajoitukset suomalaisen näkökulmasta hassut. Kannattaa varoa "peltipoliiseja". 

Saarella on kauppa, koulu, kirkko, leirintäalue ja saha. Ja miljöö on kuin Astrid Lindgrenin kirjasta! Ruotsalaiset vanhat talot ovat niin paljon kauniimpia kuin suomalaiset ja tunnelma on ihan erilainen kuin jossain Suomen tuppukylässä. Myös auringon valossa välkehtivä meri luo satumaista tunnelmaa. 


Eksyin saarelle ihan vahingossa joskus vajaat 10 vuotta sitten, kun olin juuri muuttanut Tornioon ja siellä tuli sitten ajeltua ihan säännöllisesti, koska se on niin kaunis paikka kaikkina vuodenaikoina. Suosittelen pistäytymään, jos asut Pohjois-Suomessa ja mietiskelet kätevän matkan päässä olevaa päiväretkikohdetta. 


Saaren yhdistää mantereeseen kaunis, korkea silta. Muistan kuinka ensimmäisellä kerralla jännitti ajaa siltaa pitkin, vaikka ei se nyt mikään Juutinrauma ole. 


Saaren maasto on kuivaa ja hiekkaista mäntykangasta, jossa olisi ihan mahtavaa päästä maastopyöräilemään. 


Kuvista ei tietenkään välity se tunnelma, joka paikan päällä oli, mutta kuvitelkaa näihin leuto kesäinen tuuli, linnunlaulu ja tervan sekä savustetun kalan tuoksu. 


Leirintäalueen uimarannalla oli paljon porukkaa, vaikka tänään ei ollut ihan hirvittävän lämmin päivä. Puheista ja autojen rekisterikilvistä päätellen suurin osa oli suomalaisia. Vesi oli lämmintä, mutta en tajunnut ottaa uimavehkeitä mukaan, joten kokeilin sitä vain kädellä. 


Seskarössä näytti olevan paljon mökkejä (tai taloja?) myytävänä, sillä yhdessä jos toisessa tienhaarassa oli till salu -kyltti. 

Jos voittaisin lotossa.. 

4 kommenttia:

 1. Olen kerran ollut siellä mökkeilemässä viikonlopun. Mereltä nousi ukkonen ja istuin lasiterassilla ihailemassa näytelmää. Upea saari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä haaveilen, että menen joskus telttailemaan pariksi yöksi.

   Poista
 2. Onko leirintäalue caravan-alue, eli voiko sinne majoittua matkailuautolla tai -vaunulla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kai se taitaa olla. Nettisivut ovat osoitteessa
   http://www.seskarohavsbad.se

   Poista

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.