torstai 11. syyskuuta 2014

Bucket list

Monilla on tehtynä lista asioista, joita haluaa elämänsä aikana kokea. Minulla ei varsinaisesti ole, mutta jonkinlainen versio kuitenkin löytyy. Sanoisinko, että The Bucket List Helsinki edition. Monien listalla voi olla esim. keskiyön auringon kokeminen Lapin lumossa. Minulle se on peruskauraa kesäisin, kun taas minun "asioita joita haluan kokea Helsingissä" -listallani olevat jutut voivat pk-seudulla asuvalle olla niin tavallisia juttuja, ettei niitä edes tule ajatelleeksi. 

Käyn Helsingissä "jatkuvasti", mutta varsinkin aiemmin käynnit rajoittuivat maisemien ihailuun taksin ikkunasta, hotellihuoneessa makaamiseen ja lentokentällä tylsistymiseen. Nykyään osaan ja uskallan jo kulkea tuttuja reittejä julkisilla liikennevälineillä (paitsi metrolla, hui!) yksinkin, vaikka se on pohjoisen tytölle aika jännittävää. Meillä kun ei tuota paikallisliikennettä ole kauheasti tarjolla. Lisäksi olen nykyään alkanut kävellä paikasta toiseen, jos mahdollista, niin näen paikkoja paremmin. 


Eilisen "luppoajan" hyödynsin käymällä ihailemassa Sibelius-monumenttia. Olen nähnyt sen monta kertaa taksin tai bussin ikkunasta, mutta en ole koskaan aiemmin käynyt katsomassa sitä lähempää. 

Aiemmin olen jo käynyt Temppeliaukion kirkossa, "Salkkarikadulla" Eirassa, Tuomiokirkon portailla, kauppahalleissa, Töölönlahdella yms. Vielä on monta paikkaa näkemättä ja vihjeitäkin otetaan vastaa. Ja ehkä jonakin päivänä uskaltauduin metroonkin. 


Cafe Regatta löytyi eilen ihan vahingossa. Tunnelmallinen paikka.  

2 kommenttia:

  1. Kävin viime vuonna hesassa ja näin tuon Sibelius-momentin. Hauskinta on se, että minulla sattuu olemaan siitä täsmälleen samoista kuvakulmista otettuja kuvia ! :D Siellä oli paljon kesyjä hanhia ja niistä minulla on kuvia (vai olenko poistanut ne?) blogissa jossakin 2013 elokuun postauksissa.

    VastaaPoista
  2. Oiiii, Regatta on i-ha-na! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.