sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Liikuntahaaste, 5/10

Haaste on nyt puolivälissä. 

Tämä oli haasteellinen viikko, sillä olin maanantain ja tiistain Helsingissä, keskiviikkona käväisin muutaman tunnin Kemijärvellä töissä ja lähdin uudestaan Helsinki-Vantaalle, josta lensin torstaiaamuna aikaisin Kokkolaan, sieltä menin Pietarsaaseen ja sen jälkeen Vaasaan, josta lensin perjantaina Helsingin kautta kotiin. Päivät olivat varsinkin loppuviikosta pitkiä, esim. torstai klo 05 - 22.30 ja perjantai klo 06 - 23.30, joten missään välissä ei ollut aikaa liikkua. Nyt viikonloppuna olen ollut reissaamisen jäljiltä aivan kuolemanväsynyt ja eilenkin nukuin puoli yhteentoista, mikä on suorastaan ennenkuulumatonta nykyään. 


Alkuviikolla aikataulu ei ollut läheskään niin tiivis ja ehdin lenkkeillä Pasilan alueella ja kerätä minuutteja. Viikon kokonaissaldo ei ole kovin kummoinen, mutta parempi kuin ei mitään. 

Ma 1.9. 
aamulenkki Pasilassa 55 min
venyttely 5 min
Kävely 60 min

Ti 2.9.  
Aamulenkki Pasilassa 50 min
Venyttely 5 min, pohkeet ja lonkat jumissa

Ke 3.9.  
-  

To 4.9. 

Pe 5.9. 

La 6.9. 
Metsälenkki Sulon kanssa 65 min

Su 7.9. 
Aamulenkki Sulon kanssa 50 min

Yhteensä 290 min
Kokonaissaldo 3130 min

Haasteen kokonaisminuuttimäärästä saavutettu 52 % eli olen edelleen aikataulussa tästä yhdestä surkeasta viikosta huolimatta. 

Joku kyseli myös syömisten perään. No reissussahan se usein on mitä on. Hotelliaamupalat ovat kärsineet pienen inflaation, koska pääsen nauttimaan niistä sen verran usein, ettei enää tee mieli vetää kaksin käsin pekonia. Paras aamupala oli Vaasan Sokos Hotellissa, jossa oli tarjolla maitorahkaa, OMG! 

Proteiinipatukoita ja pähkinöitä kannan aina reissuilla mukanani, koska ateriavälit saattavat venähtää pitkäksi. Karkkia tuli kyllä syötyä enemmän kuin laki sallii. Sen ja kaiken muun lentomatkailuturvotuksen myötä vaaka näytti kotiin tullessa melkein 2 kiloa enemmän kuin alkuviikosta. Tähän perään muutama painokelvoton sana. 

6 kommenttia:

 1. Eläpäs huolestu kahdesta kilosta. Nehän nappaa reissussa helposti! Ne kaksi kiloa on minullakin ne "liikkuvat kilot". Lähtee ruotuun paluun jälkeen yhtä nopeasti kun tulivatkin. Sulla kuitenkin on ollut monta peräkkäistä reissua, anna armoa ja jatka entiseen malliin. Hienosti menee ja puolivälissä jo olet! Onko jatkosta suunnitelmia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai haasteen jälkeisestä jatkosta? Sitten tulee jo talvi ja alkaa hiihtohommat ja muut talvisemmat puuhat. 10 kiloa pitäisi saada pois, mutta kun ei näytä lähtevän, niin sitten ei lähde. Mitkään mehupaastot tms eivät kiinnosta.

   Poista
 2. Kiitos sulle Sohvikselta, että yllytit haasteeseen mukaan. Ja hienosti oot ite pärjännyt vaikka reisuatkin!
  Ja semmosia terkkuja että tällä viikolla tuli täys kymppi! Ehkä mä saan intoa jatkaa tään 10 viikonkin jälkeen. Nyt on viikottain tullut keskimäärin noin 7 tuntia liikuttua ja se on tosi paljon mulle sohvaperunalle. Kaikki liikunta on siis ollut hyötyliikuntaa, mutta kyllä se kait on parempi kuin sohvalla pötköttely karkkia mussuttaen. Painoa en ole tarkoituksella edes seurannut. Yks muutos kerrallaan mulle...
  Ålä lähde hulluttelemaan vippaskonsteilla painonpudotuksessa. Se oikea elämäntapojen muutos on ikävä kyllä ainoa tapa pysyä alhaisissa kiloissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niistä vippaskonsteista voi saada potkua. Tai sitten ei.

   Mukava kuulla, että olet innostunut liikkumaan tämän haasteen myötä. :)

   Poista
 3. Hyvin sujuu, jatka samaan malliin! Tosi reippaasti oot jaksanut reissupäivistä huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo keskiviikko-perjantai -reissu oli kyllä suorastaan tappotahtinen, joten en potenut edes huonoa omaatuntoa, vaikka en liikkunut. Reissut eivät toki tähän lopu, vaan huomenna lähden jo uuteen reissuun. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.