lauantai 22. marraskuuta 2014

Hyydytetty lohikakku

Tein kokeeksi vähän erilaista voileipäkakkua. Mukailin Kinuskikissan ohjetta, mutta jätin pois mm. majoneesin ja sinappikurkkusalaatin, koska en tykkää niistä. 


Hyydytetty lohikakku

1 pss ruisvuokaleipää
maitoa kostutukseen 

400 g lämminsavulohta
1/2 punasipuli
2 maustekurkkua
puolikas tillinippu
1 prk vispikermaa
1 prk ranskankermaa
4 liivatelehteä
yhden sitruunan mehu

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 


Vatkaa vispikerma jämäkäksi vaahdoksi. Sekoita siihen ranskankerma, pilkottu punasipuli, kuutioidut maustekurkut, tilli ja lohi. Lohen kävin läpi haarukalla ettei siihen jäänyt yhtään ruotoa. 

Vuoraa kulho tuorekelmulla. Leikkaa leivistä piparkakkuvuotilla kuvioita (tai leikkaa vaan leipien reunat pois), kostuta leivät molemmin puolin maidolla ja asettele ne kelmun päälle. Ei haittaa vaikka niiden väleihin jää rakoja. Täyte näkyy kivasti niistä kunhan kakku on valmis. 

Purista sitruunamehu kuppiin ja lämmitä se mikrossa. Kaada liivatteista kylmä vesi pois. Kaada liivatteiden sekaan kuuma sitruunamehu ja sekoita voimakkaasti, etteivät liivatelehdet jää paakuiksi. Sekoita liivateneste kalatäytteeseen. 

Lusikoi puolet kalatäytteestä kulhoon leipien päälle. Sen jälkeen kostuta muutama kokonainen leipä, joista on leikattu reunat pois ja tee niistä kakkuun "välikerros". Sen jälkeen lusikoi loput täytteestä kulhoon ja tee niiden päälle leivistä pohjakerros. Laita sen päälle kelmu ja painoksi esim. lautanen. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli. 


Seuraavana päivänä poista painona ollut lautanen ja sen alla ollut kelmu. Jos kakun reunat ovat vähän epätasaiset, tasoittele niitä veitsellä. 

Laita tarjoilulautanen kulhon päälle ja kumoa kakku varovasti lautaselle. Koristele haluamallasi tavalla ja tarjoa. 

En laittanut kakkuun lainkaan tuorejuustoa, koska unohdin ostaa sen. Ei tämä kyllä sitä kaivannutkaan, mutta halutessasi voit lisätä täytteeseen yhden paketin maustamatonta tuorejuustoa. 

Kakku oli erittäin hapan, joten jakoi mielipiteet jyrkästi kahtia. Minä tykkäsin. 

2 kommenttia:

  1. Hurjan suloinen! ihana keksintö leikata tähdenmuotosiksi. Vois hyvinki kokeilla tämmöstä vaikka jouluksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kakusta tulisi kauniimpi jos leikkaisi leivät vähän pienemmällä piparkakkumuotilla, mutta käytin mahdollisimman isoa ettei leipää jäisi hukkaan niin paljon.

      Hukkapalat on tarkoitus uittaa jossain ihanassa mausteöljyssä ja paahtaa uunissa rapeaksi.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.