perjantai 21. marraskuuta 2014

Kaamos

Moni muukin bloggaaja on kirjoittanut pimeydestä, enkä minäkään malta olla kirjoittamatta. 

Vuoden pimein aika alkaa olla käsillä ja erityisesti lumen vähyys tuntuu vaikuttavan siihen, että koko ajan on synkkää ja pimeää. 

Aamulla töihin lähtiessä on pimeä ja töistä tullessa on pimeä. Viikonloppuna ehtii hyvällä tuurilla nähdä vilauksen päivänvalosta. Tällä viikolla olen ollut lomalla, mutta päivät ovat olleet ankean harmaita. Kyllä ei kesälomaa ja tällaista kaamoslomaa voi verrata toisiinsa. Kesällä ei ole mitään ongelmaa herätä kukonlaulun aikaan, käydä pitkällä lenkillä tai pyöräilemässä, uida, lukea hyvää kirjaa ja syödä kevyesti. Nyt olen pääasiassa vain maannut sängyssä tai sohvalla, tuijottanut telkkaria ja mättänyt hiilareita naamaan. 

Eilen sentään sain itseni hilattua Kaamos kaatuu -tapahtumaan OSAO:n Pudasjärven yksikköön. 


Kynttilöitä, tulia, valoja. Kaunista. 

6 kommenttia:

 1. Minä olen asunut kahteen otteeseen Lapissa. Ensin opiskelin 4 vuotta Rovaniemellä (en kyllä lue oikeaksi lapiksi) ja siellä en kokenut mitään oireita. Myöhemmin työskentelin Kittilässä 2 vuotta ja jälkeenpäin olen todennut, että se pimeys oli aika kamalaa. Työpäivät matkoineen kesti n. 10 tuntia, öisin nukuin 10-11 tuntia. Mikä elämä? Nyt olen turvallisesti (?!?) Pohjois-Pohjanmaalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta, että kaamosaikana tarvitsee paljon enemmän unta ja silti väsyttää koko ajan.

   Poista
 2. Joku on sanonut, että pohjoisessa lumen valoisuuss helpottaa kaamosta. Täällä etelässä ei ole sitäkään helpotusta pimeimpään aikaan loka / marraskuussa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.