lauantai 8. marraskuuta 2014

Luisteluretki

Päätin jo viikko sitten, että jos tänä viikonloppuna on pakkasta, menen luistelemaan. Ja olihan sitä. Viime yönä elohopea tippui 17 pakkasasteeseen, joten uskaltauduin tänään luonnonjäälle. Ja johan siellä viikko sitten kävin Sulon kanssa kävelemässä ja toteamassa että jää kantaa.  


Aamu valkeni ja pakkanenkin lauhtui alle kymmeneen asteeseen. En uskaltanut ottaa Suloa mukaan, vaan lähdin luisteluretkelle ihan yksin. Tässä vaiheessa sitten varoituksen sana! Älä tee kuten minä, eli älä lähde yksin keskelle-ei-mitään luonnonjäille ilman naskaleita! Puolustuksena sanottakoon, että luistelin vain rantoja pitkin, koska tiesin jään kestävän. Seliseli. 

Luntahan meillä ei täällä juurikaan ole, mutta sitä alkoi sataa juuri kun pääsin lammelle. Vetäisin ikivanhat luistimeni jalkaan ja lähdin testaamaan vieläkö pysyn pystyssä. Olen luistellut viimeksi lukiossa, eli todennäköisesti vuonna 2003. Kerran sen jälkeen, ehkä 2006, yritin luistella, mutta siitä ei tullut mitään koska nilkkoihin sattui niin saatanasti. 


Luistimet ovat suorastaan vintagea. Luulen, että nuo on ostettu ehkä 1997. Meillä ei "kansakoulussa" saanut luistella hokkareilla, joten en ole koskaan edes kokeillut, mutta jotenkin minulla on sellainen kutina, että ne voisivat olla enemmän minun tyyliset. Pitänee ehkä laittaa ostoslistalle, koska nuo ovat ihan homeessa, ruosteessa ja aivan äärimmäisen tylsät. 


Yllättävän hyvinhän se sujui. Olin ajatellut, että näytän samalta kuin Bambi liukkaalla jäällä, mutta luistelu sujuikin vanhalta muistilta. Kai sekin on kuten pyörällä ajo, eli kun sen kerran oppii, ei sitä unohda. 


Kunnon retkellä pitää tietysti olla myös eväät ja kaikkihan tietävät että luonnossa kaikki maistuu paremmalta. Minulla oli eväänä teetä ja croissantti Koskenlaskijalla ja paprikalla. Hauskaa oli. Kiertelin lampea moneen kertaan ja SportsTracker mittasi matkaksi reilut 2,5 km. Eikä tunnu missään! 

Ainakaan vielä. 

Lisäys: 


Tässä vielä SportsTrackerin piirros yhdestä kierroksesta, viitaten anonyymin (9.11. klo 0.49) kommenttiin. Tuo postauksen viimeinen kuva on otettu kohdasta, jossa lukee aloitus. 

14 kommenttia:

 1. Ihana reissu. Minä oon viimeksi luistellu reilut 10 vuotta sitten. Sillon leikittiin muksujen kans luisteluhippaa. Luistelin muka takaperin (annoin tasoitusta) ja kaaduin taaksepäin. Otin tietenki kädellä vastaan ja meinasin irrottaa olkapään muusta kropasta. Siihen loppu luistelut. Huomena ja ylihuomena sulla varmaan löytyy uusia luistelulihaksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se voi olla että huomisaamuna hymy hyytyy.. ;)

   Poista
 2. Voi kun pääsisi luistelemaan jo! Tosi mukavaa puuhaa ja sellaista "huomaamatonta" liikuntaa. Täällä Keski-Suomessa ei ole vielä ollut niin paljon pakkasia että uskaltaisin jäälle. Hokkarit ovat tosiaan tukevat ja paremmat luistella, mutta vaativat totuttelua jos on ennen vain kaunoluistimilla luistellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olen arvellutkin ja minulla ei ole kovin leveä jalka. Hokkarit taitavat olla lestiltään leveämmät kuin kaunokit? Niitä kaunoluistinten kärkipiikkejä olen aina inhonnut ja näistäkin luistimista on osa piikeistä hiottu pois.

   Poista
 3. Minä olen aina tykännyt luistelusta enemmän kuin hiihdosta, mutta painon lisääntymisen myötä mulle on ilmaantunut ilkeä vaiva: jalkateriin alkaa sattua muutamassa minuutissa niin hillittömästi, että on pakko lopettaa. En tiedä, millä aikataululla jalat sais totutettua tai saisiko edes.

  Näytät tosi hyvinvoivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista!

   Minä olen aina tykännyt molemmista ihan tasapuolisesti.

   Poista
 4. Juu kyllä hokkarit ovat lestiltään leveämmät kuin kaunoluistimet. Siksi varmaan tuntumakin on erilainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää käydä jossain sovittamassa. Jos pyörivät jaloissa, niin en kyllä uskalla ostaa.

   Poista
 5. Viimeisen kuvan kohdalla jäin miettimään rantaa pitkin luistelua....... Kuvan mukaan menit pitkin pikkuista selkää...

  VastaaPoista
 6. Ei, kyllä se on rantaa. Siinä ihan vesirajassa on paljon heiniä tuossa kohdassa.

  VastaaPoista
 7. Hiihdosta en oo koskaan piitannut, mutta luistelu on kivaa! Täällä Keski-Suomessa ei ole tosin toivoakaan luonnonjäästä vielä.

  Hokkarit on leveämmät ja sopivat siksi paremmin meikäläisen kavioon. Hokkarit ovat toki aivan erilaiset luistella kuin kaunoluistimet. Hokkareilla esim. lentää alussa helpommin takamukselleen, kun terä on pyöreä takaa. Mutta äkkiä siihen oppii.

  VastaaPoista
 8. Ihana postaus! Näytät jotenkin niin elämääsi tyytyväiseltä, tyytyväiseltä, hyvinvoivalta ja hehkeältä etenkin tuossa ekassa kuvassa ja tekstikin on niin innostunutta, että alkoi tehdä mieleni luistelemaan vaikka lajia vihaankin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.