sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Todella helpot joulukortit

Eilen jo kirjoittelin, ettei jouluaskarteluinnostusta ole tänä vuonna löytynyt. Päätin mennä sieltä missä aita on matalin ja tehdä aivan äärimmäisen yksinkertaiset joulukortit. Toinen vaihtoehto olisi mennä sieltä missä aita on jo valmiiksi kaatunut.. eli ostaa kortit kaupasta. 

Jos joku muu painii saman ongelman kanssa, niin tässäpä olisi vinkki todella helppoihin kortteihin. 


Tarvikkeet:
- korttipohjia
- kuviopapereita (kolmea erilaista)
- sakset
- paperiliimaa
- joku pyöreä malli, esim. teippirulla
- kulta- tai hopeakynä
- Hyvää joulua -ääriviivatarroja


Piirrä pyöreällä muotilla kuviopapereiden kääntöpuolelle ympyrä. Yhteen korttiin tarvitset kaksi ympyrää kutakin paperia. 

Taita kuviopaperiympyrät kahtia. Taitos saa olla napakka. Itse painoin sen teräväksi sukkapuikolla. Avaa ympyrät ja levitä niiden kääntyöpuolille paperiliimaa, huolellisesti myös reunoille. 


Liimaa kolme kuviopaperiympyrää kuvan kaltaisesti. Eli siis muotoon > V < 
Tässä kuvassa oleva tekstipaperi tulee päällimmäiseksi ja nuo raitapaperi ja punainen paperi liimataan korttipohjaan. Seuraavaa kuvasta näet ehkä paremmin.. 


Liimaa toinenkin kolmen ympyrän kuvio samalla tavalla, mutta sijoita se korttipohjalla hieman eri kohtaan. Tadaa, nyt kortissasi on kaksi joulupalloa. 

Anna niiden kuivua hetki. Sen jälkeen voit vähän siistiä niitä saksilla, jos sattui käymään kuten minulle eli ympyrät eivät menneet ihan tarkalleen päällekkäin. Pieniä epätasaisuuksia voi peitellä myös esim. hileliimalla.. 

Piirrä kultatussilla tai -kynällä joulupalloihin "ripustusnaru" ja lätkäise alle Hyvää joulua -tarra. 


Valmis! 

10 kommenttia:

 1. Onpa kiva, vaikka idea on helppo ja nopea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Samalla idealla voisi tehdä myös esim. kuusen tai tähden.

   Poista
 2. Kiitos ideasta! Itsellä pää lyö tyhjää tänä vuonna korttien kanssa, ajattelin jo ostaa kaupasta ihan normi kortit...Mut voisin kokeilla näitä :)
  Kiva että oot saanu vähän "joulua" aikaiseksi, kun kirjoitit aiemmin ettet ole yhtään ollut joulufiiliksissä. Kyllä se siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei ole kyllä yhtään joulumieltä edelleenkään, mutta ehkä se tosiaan siitä..

   Poista
 3. Kiva idea! Ehkäpä voisin itsekin tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Ja näitä voi varioida loputtomasti.

   Poista
 4. Kauniita! Lidlin kuviopaperipaketin kannessa oli lähes identtisiä kortteja, oliko siis Lidl inspiraation lähteenä? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, netistä löysin tämän idean. Lidl on kyllä nykyään varteenotettava askartelutarvikeliike, koska täällä ei saa esim. kartonkia mistään muualta. Lidlissä on aina välillä niitä kartonkilehtiöitä.

   Poista
 5. Taidanpa napata tämän vinkin itselleni. Valokuvakortteja tilattiin, mutta ei tarpeeksi. Enkä halua kaikille edes antaa kyseistä kuvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun pitäisi saada aikaiseksi kirjoittaa kortit. En ymmärrä mistä tämä saamattomuus johtuu...

   Poista

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.