perjantai 5. joulukuuta 2014

Itsenäisyyspäivän mustikkakakku

Tiedän. Itsenäisyyspäivä ei ole vielä tänään, mutta tämä kakku tehdään edellisenä iltana ja tarjoillaan huomenna jääkaappikylmänä. 


Mustikkajuustokakku

Pohja
1/2 pkt Digestive-keksejä
75 g voita

Täyte
2 prk maitorahkaa
1 rs maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria 
0,5 dl perunajauhoa
2 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria 

Päälle pari desiä mustikoita ja 0,5 dl sokeria. 

Laita irtopohjavuoan (minulla vuoan halkaisija on 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. 

Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle. 

Sekoita kaikki täyteaineet sähkövatkaimella ja kaada vuokaan. Surauta mustikat ja sokeri sileäksi sauvasekoittimella ja lusikoi kakun päälle. Vetele kakun pintaan pitkin ja poikin viivoja, jolloin mustikkaseos leviää hauskasti.  

Paista 175 asteessa n. 50 min. Anna jäähtyä ja irroittele veitsellä reunoista, mutta jätä kakku kuitenkin vuokaan. Anna olla vuoassaan yön yli jääkaapissa ja tarjoa seuraavana päivänä. 

Makua en voi vielä kommentoida, mutta ei kai tämä voi olla muuta kuin hyvää.

Alkuperäinen ohje on k-ruoka.fi-sivuilta, mutta muokkasin hieman. 

Lisäys:


Ei maailman kaunein kakku, mutta tosi hyvää! 

6 kommenttia:

  1. Nam, maistuvan näköinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Maistoin juuri ensimmäisen palan ja en voi muuta sanoa kuin NAM! Paistoaika oli kiertoilmauunille ehkä aavistuksen liian pitkä, mutta muuten kakku on juuri niin hyvää kuin voi olettaakin.

      Poista
  2. Aaa näyttää ihan järkyttävän hyvältä ja houkuttelevalta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli ulkonäöltään ehkä rumin, mutta maultaan paras kakku jonka olen ikinä tehnyt. Jos olisin tehnyt vain itselleni, olisi tiputtanut sokerin määrän ehkä neljännekseen, mutta hyvää tämä oli näinkin. Ehdin ottaa 3 pientä palaa ennen kuin kakku oli syöty.

      Poista
  3. Moi!
    Ajattelin tehdä tätä tänään. Pitääkö tuo vispikerma olla vatkattuna vai ihan sellaisenaan muiden aineiden sekaan?

    Päivi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sitä tarvitse erikseen vatkata, vaan ihan sellaisenaan laitetaan muiden aineiden sekaan ja ne sitten sekoitetaan keskenään.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.