sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Sytykesipsit

Neljännen adventin askarteluvinkki tulee tässä. Jos sytykeruusut tuntuvat liian isotöisiltä, niin teepä sytykesipsejä. Ne ovat äärimmäisen helppoja ja tosi nopeita. Ja bonuksena on se, että jos haluat pakata "sipsit" oikeaan sipsiputkiloon, joudut tyhjentämään sellaisen. 


Tarvikkeet:

vanulappuja
kynttilän jämiä 
käytöstä poistettu kattila
pihvipinsetit tms
leivinpaperia
sipsipurkki
kuviopapereita yms


Sulata kynttilän jämät kattilassa. Voit sulattaa myös lämpöä kestävässä muovikupissa vesihauteessa, jos et halua uhrata kattilaa tätä varten, mutta sulaminen on silloin paljon hitaampaa. 
Dippaa vanulaput sulaan steariiniin. Niitä ei kannata uittaa kovin pitkään, etteivät ime itseensä aivan valtavasti steariinia. 


Nostele laput tai siis sipsit pinseteillä pois kattilasta ja anna enimpien steariinien valua pois. Laita kuivumaan leivinpaperin päälle. 


Koristele sipsipurkki haluamallasi tavalla ja purkita kuivat sipsit. Yhteen putkeen menee n. 60 sipsiä. Jos haluat sipseistä pringlesmäisen kaarevia, voit kuivattaa ne esim. leivinpaperirullan "hylsyjen" päällä. 

Sipsit voi pakata myös esim. pitkittäin auki leikattuun maitopurkkiin. Sytykesipsejä käytetään nuotion tms. sytyttämiseen. Ne syttyvät parhaiten kun ne taittaa keskeltä kahtia ja sytyttää taitoskohdasta sytkärillä tai tulitikuilla.

Purkkien mukaan voisikin laittaa kauniisti koristellut tulitikkulaatikot...

9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Perfektioni sisälläni on vähän pahoillaan siitä, että näistä tuli punaisia eli ne eivät sovi purkkien ulkoasuihin, mutta kun käytin kaikkeen kaikkia jämämateriaaleja, niin värit eivät oikein käy yksiin. ;)

   Poista
 2. Olipas hauska idea, tämä oli mulle uusi juttu. :) Kivannäköiset purkit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näissä kaikkein suurin vaiva on purkin koristelu, sillä toisin kuin sytykeruusuja, näitä ei tarvitse lilluttaa steariinissa moneen kertaan.

   Poista
 3. Jos haluaa olla oikein "eko" ei kannata ostaa näitä varten vanulappuja, vaan käyttää pahvia esim. pahvilaatikoista tai talouspaperirullista. Pahvista tosin täytyy leikata sopivia ympyröitä, mutta toimii aivan yhtä hyvin kuin vanulaput - testattu on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Mutta helpommalla pääsee kun ostaa valmiit laput. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.