maanantai 15. joulukuuta 2014

Terveellisempi herkutteluvinkki

Koska tuolla eräissä kommenteissa vihjaistiin että minulla menee herkuttelu kaiken edelle, ja näin se varmaan sitten on, niin ajattelin vinkata astetta terveellisemmästä herkusta, joita ostin reissuevääksi. 

Mustikka on suosikkimarjani ja kotona syön niitä lähes joka aamu, mutta reissuun en tietenkään pakastemarjoja voi roudata. Punnitse ET Säästä -kaupoista (huom. kirjoitettu tahallaan väärin, viitaten aiheeseen liittyvään Fingerporiin) saa ihania pakastekuivattuja mustikoita, mutta lähin P&S on Rovaniemellä. Mutta on meilläkin Lidl! 


X6 Fruit-Minies, mustikka. Nam! Nämä ovat kuin karkkeja, vaikka oikeasti ovat omenasoseesta ja mustikasta tehtyä massaa. Ei lisättyä sokeria, ei säilöntäaineita, ei värejä. Kuituja on runsaasti, eli pitää huolta mahan toiminnasta. Hyytelöimisaineena on käytetty pektiiniä. 

Pussin koko on 65 g ja 100 g tuotetta sisältää 358 kcal. Ei siis mikään ihan kevyt herkku, mutta paaaaljon parempi kuin tärkkelyssiirappikarkki. 

Ainakin Kemijärven Lidlissä näitä myydään kassalla ja pähkinäosastolla. Tarjolla on muitakin makuja, mutta nämä mustikat ovat ainoita joita olen maistanut. Hintaa en kyllä muista, mutta veikkaisin että jotain vähän alle 1,5 e taisin pussista maksaa. 

4 kommenttia:

 1. Oon maistanut mustaherukan makuisia, hyviä olivat ja lapsetkin tykkäs :) On kyllä terveellisempi vaihtoehto kuin karkit!

  Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä kokeilla niitäkin. Parasta näissä on se, ettei näihin ole tungettu mitään tärkkelyssiirappia tai hiivauutetta.

   Poista
 2. Kalorimäärä on kyllä hirvittävä....niinhän aina herkuissa. Jäin pohtimaan, että tässä taitaa olla minun herkku, koska allergioiden vuoksi ei saisi syödä edes karkkeja niissä olevien aineiden vuoksi. Nyt Lidliin ja kokeileen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaloreita on, mutta ne tulevat muusta kuin lisätystä sokerista joten en pidä näitä niin pahana herkkuna. Ja pussin koko on maltillinen, 65 g enkä ainakaan itse saata syödä koko pussia kerralla.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.