tiistai 6. tammikuuta 2015

Ajankohtainen ongelma...

Tänä vuonna rytisee. Nimittäin synttäririntamalla, kun me vuonna 1985 syntyneet täytämme 30. Aika iso osa vanhoista kavereistani on syntynyt samana vuonna kuin minä (ja aika monien kanssa olen ollut kaveri päiväkodista asti!), joten synttäreitä riittää tammikuusta marraskuulle. Ainakin. 

Olen suunnitellut valehtelematta ainakin 3 vuotta kolmekymppisiäni. Suunnitelmat ovat vaihdelleen teemabileistä mökki-saunailta-bileisiin ja elävästä musiikista rantajuhliin. Välillä tulen siihen tulokseen, etten pidä mitään juhlia, kun ei kukaan kuitenkaan tule. Toisaalta ostin kyllä jo vuosi sitten Tiimarin alesta astioita ja rekvisiittaa juhliin... 

Kuva: Pinterest

Ongelmana on se, että asun täällä hevonperseessä ja kaikki vanhat kaverini asuvat hajallaan ties missä. Kompromissina voisin pitää juhlat kotipaikkakunnallamme. Mutta sitten taas kukaan nykyisistä (työ)kavereistani ei tulisi, koska (anteeksi vaan!) kemijärveläisissä tuntuu ainakin oman kokemukseni mukaan olevan joku vallitseva geenivirhe, jonka myötä he eivät tykkää poistua kotipaikkakunnaltaan. Poikkeuksia toki löytyy! (= Pakollinen huomautus ennen kuin kukaan vetää hernettä nenään, heh.)

Toisaalta voisin pitää synttärit täällä kotosalla, lähinnä täkäläisille kavereille, sillä wanhoilla kavereillani on pieniä lapsia, joten matkustaminen ei kai ole niin yksinkertaista. Mutta kun ennen sitä pitäisi saada tämä remontti edes näennäisesti valmiiksi, että tänne kehtaisi kutsua ketään. Minä en vaan jaksa.. Enkä edes osaa. 

Olen miettinyt mökin vuokraamista. Se olisi kyllä mukavaa, voisi saunoakin ja siellä voisi tarvittaessa yöpyä. Mutta ei sinne ketään tulisi. En ole pessimisti, vaan realisti. 

Tällä hetkellä luulen, että jos, siis JOS jonkinlaiset juhlat järjestän, niin ne ovat sellaiset päiväjuhlat kuten lapsena. Eli siis juodaan kahvia ja syödään kakkua, mutta ei kreisibailata aamuun asti, koska se ei ole yhtään "minua". 

Onneksi on vielä yli puoli vuotta aikaa miettiä... :) Kaikki ideat otan vastaan! 

9 kommenttia:

 1. Mökin vuokrausidea on hyvä. Kyllä varmasti tulisi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh! Haluamani mökin minimivarausaika näkyy olevan 7 vrk ja hinta yli 900 e. Joten ei. Ehkä joku muu mökki..

   Poista
 2. Me vuokrattiin joskus mökki tosi edullisesti Kainuusta.

  VastaaPoista
 3. Olisko siel teillä päin jonkun kyläyhdistyksen tms "maja" jota vois vuokrata. Josaain päin ne vanhoja kouluja. Niissä vois järkätä nyyttäriperiaatteella synttärit. Ja ehkäpä yöpyäkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On täällä ainakin yksi metsästysseuran maja, joka ei ole edes kauhean kallis. Sitä olenkin aina välillä miettinyt.

   Poista
  2. Toi nyyttäriperiaate vois toteutua, kun ilmoitat ettet halua lahjoja vaan tavata kavereita, mutta et ehdi/et jaksa/ rahat ei riitä/ tarjouluun

   Poista
  3. Totta. Mutta tykkään kyllä tosi paljon laittaa ja leipoa, joten ihan mielelläni laitan itsekin tarjoilut. Lahjoista aion kieltäytyä ja toivon että sitä pyyntöä myös kunnioitetaan.

   Poista
 4. Vähän sama ongelma, haluttaisi juhlia ja aionkin tulevana viikonloppuna keitellä kakkukahvit, mutta pelkään ettei kukaan tule. Niin kävi kun järjestin ipanan 1-vuotisjuhlat ja omat valmistujaiset viime kesänä, osa ei edes ilmoittanut tuleeko vai ei. Lopulta tyyliin 5 ihmistä kävi. Pikkuisen ehkä harmitti, ärsytti ja eniten suretti. Onneksi tyttö on niin pieni ettei tajua vielä moisesta, mutta tämän isomman mieli pahoittui kunnolla ja edelleen tuntuu pahalta. Oli vähän sellainen olo että ollaan "ihan sama"-väkeä. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tosi ikävältä. :( Varsinkin se on tosi epäkohteliasta, ettei ilmoiteta mitään.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.