torstai 22. tammikuuta 2015

Milloin ihmisistä tuli tyhmiä?

Facebook-kirpputorit olen blogissani jo moneen kertaan haukkunut, joten en enää edes aloita. Nyt vuorossa on huuto.net. Käytin sitä aktiivisesti joskus yläaste-lukioaikoina, jolloin se oli uusi juttu. Niiltä vuosilta muistan vain kaksi ikävää tapausta. Toinen jätti maksamatta parin euron cd-levyn ja toinen valitti postin paiskomasta paketista. 

Nyt olen taas tehnyt muutamia kauppoja "huutiksessa" ja kaikki on mennyt tähän saakka ihan hyvin. Mutta nyt.. 


Myydään pois uuden tieltä 2 vuotta vanha Nokia Lumia 920. Toimiva peli, yhdellä omistajalla ollut. Tippunut laminaattilattialle ja näyttö meni säpäleiksi, mutta se on vaihdatettu valtuutetussa Nokia-huollossa. Näytön vaihdon myötä näyttö ei enää käänny vaakatasoon. Mahdollisesti korjattavissa oleva vika, mutta ei ole ollut intoa ottaa asiasta selvää. Muuten siis toimii ihan normaalisti. 

Puhelin on valkoinen, mutta siinä on paikoillaan Nokian musta suojakuori, jossa normaalia kulumaa. Näytössä käytetty suojakalvoa. Mukaan alkuperäinen laatikko ja laturi. 

Mitä tässä teidän mielestänne myydään?
Lähtöhinta oli 89 e + postikulut. Kunnoksi oli määritelty tyydyttävä. Ostaja ehdotti hinnaksi 60 + pk ja suostuin siihen, koska halusin vaan päästä puhelimesta eroon. Rahat tulivat tilille kuten pitääkin ja sähköpostia läheteltiin puolin ja toisin. Eilen sitten tuli pettyneeltä ostajalta viesti, jonka sisällöstä en ihan täysin saanut selvää, mutta jos nyt ihan oikein tulkitsin, niin ostaja kuvitteli ostavansa rikkinäisen puhelimen ja pettyikin kun sai ehjän, eikä nyt saakaan siitä varaosia. Enpä oikein osannut vastata muuta kuin että olisit hyvä ihminen kysynyt, jos jokin myyntitekstissä jäi epäselväksi. 

Pakko nyt jälleen kerran todeta, että en naureskele lukihäiriölle. Se on vakava asia ja itse olen elänyt jo kohta 12 vuotta lukihäiriöisen kanssa, joten tiedän että ei vaan aina ole niin helppoa kuin meikäläinen kuvittelisi. Mutta kysyminen ei tietääkseni ole kiellettyä, jos vähänkään epäilee luetunymmärtämistään, vai olenko nyt väärässä tässäkin. 

En tiedä, pitääköhän huutiksessakin alkaa nyt laittamaan ilmoituksiin joku vastuuvapautuslauseke, jossa edellytän että ostajakandidaatti itse kyselee tuotteesta, ettei tarvitse sitten pettyä kun ei saakaan sitä mitä kuvitteli saavansa? 

6 kommenttia:

 1. Voi jestas... Oman Lumia 920:n möin juuri nyt vlopun aikana. Sekin tippui lattialle tuossa viime keväänä ja näyttö vaihdettiin (kaveri vaihtoi) ja vissiin antenni tai jokin rikkoutui kun ei enää tunnistanut sim-korttia. Pistin kiertoon 20 eurolla, hyvä että pääsi eroon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo toimi muuten, mutta näyttö ei vaan kääntynyt vaakatasoon. Ilmeisesti en vaan osannut sitä tarpeeksi selkeästi ilmaista.

   Poista
 2. Eihän tuosta valitusviestistä ymmärrä yhtään mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä. Poistin sen nyt kuitenkin, ettei kukaan pahoita siitä mieltään.

   Poista
 3. Voi hyvää päivää...kaikenlaisia taas... Itsekin innostuin pitkästä aikaa huutiksesta ja muutamien kauppojen jälkeen totesin taas, ettei hermot vaan kestä enää sitä säätämistä. Milloin mitäkin "ongelmaa". Antaa olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nykyään on kyllä se ongelmien määrä jotenkin räjähtänyt. Vaikka itse yrittää toimia moiteettomasti, niin vastapuolelta löytyy porukkaa moneen junaan ja osa jää asemallekin..

   Poista

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.