tiistai 13. tammikuuta 2015

Mistä tätä tavaraa oikein tulee?

Tavara päivässä pois -haaste meni viime vuonna ihan hyvin ja jatkan sitä edelleen. Tavara ei vaan tunnu vähenevän. 


Tänään päätin luopua vaatehuoneen hyllyssä pölyttyneestä, mutta muuten aivan iskemättömästä lukion ruotsin kieliopista ja muutamasta muusta kirjasta. Vien ne huomenna kirjaston vaihtopöytään, koska jollakin voi olla niille käyttöä. Lisäksi sain tällä viikolla huuto.netissä myytyä laatikollisen (yht. 18 kpl) vaatteita ja yhden nurkissa pyörineen kännykän. Vaatteista en kyllä saanut mitään, sillä korkein tarjous vaatepaketista oli vain 21 euroa ja seassa oli ihan uusiakin paitoja, joissa oli vielä laput paikoillaan. Takkiin tuli, mutta pääasia että pääsen niistä eroon, koska ne olivat jääneet isoksi enkä halua enää ikinä olla sitä kokoa.  

Olen vähän huono myymään tavaraa netissä, koska olen todella tarkka siitä mitä myyn. Ihmisethän kauppaavat live- ja nettikirppiksillä kaikkea aivan käsittämätöntäkin tavaraa melkoisilla riistohinnoilla. Itse myyn (tietenkin) vain puhdasta ja ehjää tavaraa, sellaista jota voisin itsekin ostaa ja sellaisilla hinnoilla, joita olisin itse valmis maksamaan kirppistavarasta. Silti välillä tuntuu niin turhalta yrittää kaupata mitään ja taas toisinaan tavara tuntuu menevän kuin kuumille kiville. Joulun alla myin parissa minuutissa lapsuusaikaisen tonttupuvun, johon ehti tulla monta jonottajaakin ja yksi tarjosi jopa pyyntihintaa korkeampaa summaa. 

Aika usein lahjoittelen tavaraa ilmaiseksi, jos tavara on sellaista josta en vaan kertakaikkiaan kehtaa pyytää mitään, mutta ei tee mieli heittää roskiinkaan. Facebookissa on roskalavaryhmiä, joissa tavara kyllä kiertää, mutta ainakin täällä pohjoisessa niihin on pesiytynyt kerjäläisiä, jotka ovat vailla kaikenlaista tavaraa, tietenkin priimakuntoista ja kotiin toimitettuna, mutta laittavat tavarat sitten samantien jonnekin kirppikselle myyntiin euronkuvat silmissä loistaen. Mieluummin lahjoittaisin tavaroita niin, että ne menevät oikeasti tarpeeseen. Esim. dvd-elokuvia olisi hyllyssä tarpeettomana jonkin verran, mutta sellaisia b-luokan leffoja ei nykypäivänä osta kukaan, enkä keksi mihin niitä voisi lahjoittaa. Sama juttu vanhojen pleikkaripelien kanssa. Ovat todella so-last-season. 

Postihan ystävällisesti poistaa helmikuussa maksikirjeen ja hyvitykseksi nostaa kirjeiden ja pakettien hintoja. Se kyllä taas hankaloittaa tavaran myymistä, koska täältä Napapiirin takaa tavarat on käytännössä aina pakko postittaa, ellei myy oman paikkakunnan FB-kirppiksellä. Jotain euron kynttiläkippoja on ihan turha alkaa paketoida 7 euron pakettiin. 

Lisäksi ongelmana on se "niin mutta tälle voi olla vielä käyttöä" -asenne. Minulla on kaapissa kasa lapsuusaikaisia lastenkirjoja. Vaikka on jo aika selvää että niille ei tule tarvetta, niin.. entä jos. Sama juttu omien vanhojen Legojeni kanssa. Iiiiiiso satojen markkojen hintainen vedenalainen tutkimuskeskus makaa alkuperäisessä laatikossaan varastossa ja odottelee sitä päivää jos.. Siihen liittyy erityisen tunnepitoisia muistoja, enkä vaan kertakaikkiaan raski myydä sitä. Ainakaan vielä. Joskus näistäkin on luovuttava. 

Tosin on minulla päinvastainenkin kokemus. Tiedättehän ne kaapissa olevat "kyllä minä vielä joskus näihin mahdun" -vaatteet? Kenelläpä niitä ei olisi. Minä sain joskus 3 vuotta sitten hirveän raivonpuuskan ja heittelin kaikki tavoitevaatteet jätesäkkiin ja kärräsin roskiin (täällä ei ole mitään vaatekeräystä, esim. UFF). Ajattelin etten tule kuitenkaan koskaan mahtumaan niihin. 

Nyt mahtuisin, mutta eipä ole enää vaatteita jemmassa, joten olen joutunut ostamaan uusia. Ei kovin ekologista. 

8 kommenttia:

 1. (Pleikka)pelejä ja kirjoja ja DVDitä voi lahjoittaa vaikka sairaaloille, nuorisokoteihin tms. Siellä ei välttis ole rahaa ostaa uusinta konsolia saati pelejä niihin. Taisin ennen joulua jakaa jonku päivityksenki FB:n kautta. Mites kirjasto? Ottaisko se vastaan? Kannattaa ainakin kysyä asiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää kysyä kirjastosta. En kyllä usko että ottavat. Nuorisokoti tms voisi olla hyvä kohde.

   Poista
 2. Moi!
  Älä missään nimessä hävitä niitä Legoja! Arvo nousee koko ajan, ja jos vielä alkuperäinen pakettikin löytyy niin pidä ihmeessä tallessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin olen ymmärtänyt, että arvo nousee.

   Poista
 3. Minä hävitin jokin aika sitten ne vaatteet "joihin vielä joskus mahdun", eipä ole sitä päivää vielä tullut... :)

  Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen nyt myynyt huuto.netissä 3 valtavaa banaanilaatikollista vaatteita joihin en halua joutua enää ikinä pukeutumaan. Onneksi näin päin.

   Poista
 4. Hyvä että hävitit ne 'joihin vielä joskus mahdun vaatteet'. Olet niin suuren saavutuksen tehnyt, että ansaitset ihka uudet vaatteet:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, mutta tuleehan se kalliiksi. Onneksi äiti on säilyttänyt jotain vanhoja vaatteita. Viime kesän ajan pyöräilin joskus 8. luokalla ostettu Niken takki päällä ja joulun aikaan kävin luistelemassa 7. luokalla ostetussa talvitakissa. Sen ajan housuja ei sen sijaan voi pitää, koska lahkeet ovat valtavat purjeet.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.