sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Wanted: villasukat!

Jos olisi säädetty laki siitä, monetko villasukat ihminen saa omistaa, niin voisin sanoa että minulla on villasukkia enemmän kuin laki sallii. Niitä tosiaan riittäisi vaikka kuukauden jokaiselle päivälle omat. Mutta yhdet vielä puuttuvat: pitkävartiset. 


Itse en "osaa" tehdä sukkia. Osaan kyllä muuten, mutta kantapään olen tehnyt viimeksi 90-luvulla, eikä kiinnosta alkaa opetella kalliilla langoilla. Mielelläni siis ottaisin ihan valmiit sukat, mutta vaatimukset ovat sellaiset, että sopivia sukkia on ihan turha etsiskellä mistään myyjäisistä. 

Jalkateräni on pieni ja aika kapeakin, mutta pohkeet ovat kuin pikaluistelijalla. Haluaisin sukat, joissa olisi joustinneuletta siinä ihan kantapään yläpuolella, mistä varsi alkaa. Se varmistaisi ettei jalkaterään pääse ihan kauheasti lunta metsässä rämpiessä ja sukka pysyy paikoillaan. Minun logiikkani mukaan varren ei tarvitsisi olla joustinneuletta, paitsi ylhäältä suuosasta, mutta käsityöihmiset osaavat ehkä ottaa asiaan kantaa paremmin. Toiveena kuitenkin olisivat siis aivan tuonne polvitaipeisiin ulottuvat sukat, joissa olisi paljon tilaa pohkeille, mutta jalkateräosa ei olisi löysä eikä liian pitkä. Väritoiveena tietenkin musta-valko-keltainen, mieluiten ihan vaan raitoina. Lanka saisi olla ihan jotain perinteistä "seiskaveikkaa". 

Kuka tekisi minulle tällaiset sukat? Maksan tietenkin langat, vaivanpalkkaa ja postikulut! Tarkemmat mitat annan jos/kun tekijä ilmoittautuu. 

Kuvassa näkyvät ihanat tennarisukat sain joululahjaksi. 

4 kommenttia:

 1. Tämähän oli tehokasta. Tekijä ilmoittautui heti.

  VastaaPoista
 2. Nyt tää ei taas julkaise mun kommentteja..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä ainakin tuli läpi.

   Poista
  2. no se edellinen siis jäi jonneki bittiavaruuteen. Siis olisinhan mä voinu sulle tommoset pitkät sukat kutoa :) itelläki on paksut pohkeet (alle 50 cm kuitenki) joten ohje ois ollu varmaan suht valmiina :) kiva ku sait tekijän kuitenki

   Poista

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.