sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Arjen pieniä niksejä

Oli tarkoitus jakaa nämä jo "ystävänpäivälahjaksi", mutta unohdin. Noh, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. 


Monissa hotelleissa huoneen valot saa toimimaan laittamalla avainkortin kuvassa näkyvään laitteeseen. Jos sinäkään et tykkää tulla pimeään huoneeseen, niin laitapa laitteeseen joku muu kortti, jonka voit jättää siihen vaikka poistut huoneesta. Muista kuitenkin ottaa avainkortti mukaasi, että pääset huoneeseen vielä takaisinkin.  

Riisipuuro valmistuu suunnilleen puolta nopeammin, kun mittaat riisit ja vedet kattilaan jo edellisenä iltana. Ne turpoavat sopivasti yön aikana. Seuraavana päivänä laitat vaan kattilan hellalle, annat nesteen imeytyä riiseihin kokonaan ja lisäät sitten maidon. Puuroa täytyy sekoitella muutamia kertoja kiehumisen aikana, mutta se on valmista paljon nopeammin kuin normaalisti. 

Myös perunat voi kuoria valmiiksi jo aamulla. Itse olen aamulla kaikkein virkemmilläni, joten kuorin usein viikonloppuaamuisin heti herättyäni perunat esim. perunamuusia varten. Laitan ne kattilaan, lasken päälle vettä ja nostan jääkaappiin odottamaan iltapäivää. 

Jos työpaikan kahvihuoneessa on "aina" valmista kahvia, sen keittoajankohdan voi merkata parkkikiekolla. Siitä sitten näkee onko se tuoretta vai jo puoli päivää pannussa seisonutta. 

Jos käytät kissanhiekkana pellettejä, kannattaa suunnata rautakauppaan. Niissä myydään usein lämmityspellettejä irtotavarana kilohintaan tai ainakin isoina säkkeinä, joissa kilohinta on todella paljon edullisempi kaupan lemmikkihyllyn puupohjaisella kissanhiekalla, vaikka ne ovat käytännössä samaa tavaraa. 

Jos käännät pussilakanat pesun ajaksi nurinpäin, niitä ei kannata käännellä oikein päin erikseen. Nurin päin oleva pussilakana on helppo laittaa peiton päälle niin, että kädet tungetaan lakanan alaosan isosta aukosta sisään, kohti toisen pään pieniä aukkoja. Pienten aukkojen kautta tartutaan kiinni peiton kulmista ja vedetään pussilakana peiton päälle. Ja kas - se on oikein päin. 

Jos tarvitset jotain muistiinpanoja netistä, mutta kännykän nettiyhteys on epävarma, ota kyseisestä nettisivusta screenshot. Esim. iPhonella se otetaan painamalla yhtä aikaa kotinäppäintä ja virtanappia. Itse mietiskelen usein esim. lentokoneessa, että paljonkohan se kahden vuorokauden pysäköintihinta olikaan. Netistä sitä ei voi tarkistaa, mutta sieltä otettu kuvaruutukaappaus on käytössä. Samaa kikkaa voi käyttää esim. boardin passien, leffa- tai junalippujen kanssa jne...

Jäävuorisalaatista saa kantaosan pois, kun ottaa salaattikerästä tukevan otteen ja jysäyttää sen voimakkaasti pöytää vasten. Tämän jälkeen koko se valkoinen kanta lähtee pois vetämällä. 

Sokeripalalla voi putsata suunnilleen mitä vaan, esim. pinttyneen hellan. Ja jos kattilaan kärähtää pohjaan joku keitos, kannattaa laskea kattilaan vettä, pistää sekaan vähän Fairya ja kiehauttaa seos hellalla. Palanut mössö irtoaa tämän jälkeen helposti. 

Tuleeko lukijoille mieleen muita arkea helpottavia niksejä? 

2 kommenttia:

  1. Riisipuuron keitän nykyään aina veteen ja vasta kypsään puuroon lisään maitojauheen. Ei tarvi sekotella niin usein ja jos pitää maitojauhetta kaapissa voi herkutella maitopohjaisilla puuroilla koska vaan. (Itselläni ei ole tapana ostaa maitoa joka päivä).
    Jääsalaatin ja kevät sipulien yms pussit aukaisen sieltä kasvien kantaosan puolelta, koska silloin saan tyvestä kiinni ja kasvis on helpompi vetää lehti / sipuli kerrallaan ulos. Näin sen takia että en oikeastaan koskaan käytä koko pussia kerralla yhden hengen taloidessani.

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä käteviä vinkkejä! Tuo sokeripala on muuten todellakin hämmästyttävän loistava apu pinttyneen lian siivoamisessa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.