sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Lumimunat

Moni muukin varmasti bongasi uusimmasta Yhteishyvästä tämän hauskannimisen ohjeen. Pakkohan näitä oli kokeilla! 


Lumimunat

Kahden kananmunan valkuainen
4 rkl sokeria
1 litra vettä

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Kiehauta vesi isohkossa kattilassa ja nostele poreilevan veden sekaan kahdella lusikalla marenkivaahtoa "muniksi". Keitä 2 min molemmilta puolilta ja nosta talouspaperin päälle kuivumaan hetkeksi. 

Munia kannattaa laittaa kattilaan kerrallaan max. 4, koska ne turpoavat kiehuessa jonkin verran, mutta kutistuvat kun nostat ne pois vedestä. Tähän minulla oli mielessä joku härski vitsikin, mutta en enää onneksi muista sitä. 

Nostele munat esim. marjakiisselin päälle. Minä sain tällä ohjeella aikaan 12 munaa ja kiisselinä on pakastemansikoista keitetty "peruskiisseli", tosin sokeria laitan vain ripauksen, koska mansikat ovat luonnostaan makeita.  

Näissä oli nyt sitä kuuluisaa lisättyä sokeria, jota olen joskus mainostanut vältteleväni. Vaan enpä muistakaan milloin olisin viimeksi sokeripussia kaapista esille nostanut. 

Ps. Ei kannata etsiä Googlen kuvahaulla sanalla "lumimuna", jos ei halua törmätä mielikuvituksellisiin lumiveistoksiin. 

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä. Täytyy kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maku oli sama kuin marengeissa, mutta koostumus tietenkin paljon höttöisempi ja kosteampi. Makeannälkä lähti.. hetkeksi.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.