tiistai 24. helmikuuta 2015

Massakausi

Tässä taloudessa läskin määrä on vakio. Jos joku laihtuu, toinen lihoo. Sulohan on ollut koko elämänsä ajan varsinainen kuivan kesän vinkuheinä. Kultsuillahan on yleensä taipumusta pyöreyteen, koska ruokahalu on loputon, joten kaikki eivät edes ole tunnistaneet Suloa kultaiseksinoutajaksi. Eläinlääkäri sen sijaan on aina kehunut Sulon hoikkaa olemusta, vaikka moni muu on sitä kauhistellut. 

Minulle sanottiin, että massaa alkaa kertyä viimeistään sitten, kun koira leikataan. Sulon pallit saivat kyytiä vuosi sitten ja ruokahalu on aina pysynyt vakiona, mutta paino ei vaan noussut. 


Kuva on otettu joskus 2 vuotta sitten. Sulo on pitkäjalkainen ja korkea rotunsa edustaja. Säkää en osaa mitata, mutta lenkillä vastaan tulleisiin uroksiin verrattuna Sulo on aina ollut huomattavan korkea. Nartuista puhumattakaan, ne kun ovat yleensä muutenkin pienempiä. Painoa tällä nälkäkurjella oli vielä jouluna 2014 vaivaiset 27 kiloa. 

Nyt massakausi on vihdoin alkanut ja paino on noussut ainakin 5 kiloa. 


Nämä kuvat on otettu tällä viikolla. Ihan naurattaa, kun koiran peräpää ei ole enää niin kapea, vaan luiden ympärille on tullut ihan kunnolla "lihaa", eivätkä kylkiluutkaan enää näy. Sulo on silti edelleen sopusuhtaisen näköinen, ei liian tuhti, mutta nyt pitää tietenkin alkaa tarkkailemaan ruokia vähän enemmän, ettei paino nouse liikaa. 

Ja onhan sillä voimaa kuin pienessä pitäjässä! 

4 kommenttia:

 1. Ihana Sulo! Ja huomattavasti komeampi "pyöristyneenä". Iloinen ja terveen näköinen koira :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, komeammalta näyttää kun ei ole liian hoikka.

   Poista
 2. Meillä kans Yoda otti lopullisen massansa vasta täyttäessään kolme. Sitä ennen oli hieman liian kevyt rintakehästä ja kaikenaikaa jotenkin keskeneräisen näköinen. Ja sitten se massa yhtäkkiä vain tuli jostain. Joillakin se lopullisen ruuminrakenteen muotoutuminen vaan ottaa vähän enemmän aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulokin täyttää vappuna 3, joten johan se oli aikakin vähän miehistyä. ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.