keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Otatko kahvia vai teetä?

Hei! Olen Anniina. Olen 29-vuotias ja olen juonut elämäni aikana noin kaksi kulausta kahvia. Olen se "hankala vieras", koska en ole opetellut juomaan kahvia

En tiedä oppivatko kaikki muut kahvinjuonnin ihan automaattisesti, vai joutuuko joku ihan opettelemalla opettelemaan kyseisen elämääkin tärkeämmän taidon. Minulle sanottiin 9. luokalla, että kyllä sinä viimeistään lukiossa alat juoda kahvia, koska siellä ei pysy muuten hereillä. Pysyinpä. Ja kuulemma viimeistään sitten on pakko juoda kahvia, jos saa lapsia. Tämä ei taida minua koskettaa, mutta ihmetelen kyllä että miksi pitäisi juoda kahvia silloinkaan. 

En ole koskaan kokenut tarpeelliseksi aloittaa kahvittelua, koska kyseinen kuravesi ei vaan kertakaikkiaan maistu minun suussani hyvältä. Ei maidolla, eikä ilman. Aiemmin olin todella hankala vieras, koska en juonut teetäkään, sillä lämpimät juomat eivät vaan ole minun juttuni. Mutta nyt olen opetellut teenjuojaksi. 


Teen juomisen opettelu ei ollut niin kauheaa, koska tee maistuu kyllä ihan hyvältä (toisin kuin kahvi!), mutta pahinta siinä on se suutuntuma. Poltin kieleni kymmeniä kertoja, koska se ei ole tottunut kuumiin juomiin, mutta nykyään alan olla jo tottunut. 

Punnitse&Säästä-myymälöissä on tällä hetkellä teet tarjouksessa, osta 3 maksa 2. Hamstrasin sieltä Clipperin teetä, koska tuo Clipperin lemon & ginger on se tee, jonka avulla opettelin teenjuonnin salat. Mikään keltalappuinen Earl Grey ei minulle maistu edelleenkään kuin pakon edessä, esim. kokouksissa. 

Oikeastaan nuo Clipperit eivät edes ole teetä, vaan yrttihauduketta. En kyllä tiedä mitä eroa sillä on. Pääasia että maku on hyvä. 

Voisikohan kahvinjuojaksi opetella jonkun makukahvin avulla? Tai niiden kylmien lattejuomien, joita on kaupan maitohyllyssä? 

16 kommenttia:

 1. Ei kahvin juontia kannata opetella, koska se aiheuttaa kaikkee keljua mahalle - ainakin jos sitä juo paljon. Ja sit siitä poisopettelu on hankalaa. Kokemusta on.
  Ja oliskohan teen ja yrttihaudukkeen ero se että tee on teepensaan lehtä ja yrttihauduke jotain muuta kasvia;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin se varmaan on. Eli taitaa olla niin etten tykkää teepensaan lehtien mausta, mutta nuo yrttijutut ovat hyviä.

   Poista
 2. Minä opettelin kahvinjuojaksi nuorena tyttönä eka työpaikassa, ison määrän maidon kanssa sekä sokerin. Ei se kyllä ensin maistunut hyvältä. Mutta tällä hetkellä juon kahvini kahvina, ei sokeria ei maitoa. Miten olisi ne 'koneet' joita saa kotiinkin, on vaikka mitä karamellikahvia. Tai miksi pitäisi juoda kahvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tykkää kaakaostakaan ja olen kerran maistanut sellaisen kahvikoneen jotain juomaa ja se oli ihan hirveää kuraa. Plus että niistä kapseleista tulee kauhea määrä jätettä.

   Poista
 3. Ollaanpa samanlaisia tässä. Itsekään en kotona juo kumpaakaan. Kylässä usein kohteliaisuudesta otan kupin teetä, mutta kuumat juomat eivät ole minunkaan juttuni. Ja vaikka minulla on lapsia, en siltikään ole aloittanut kahvinjuontia. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle perusteltiin tuo lapsijuttu niin, että äiti voi pitää silloin tauon, kun juo kupillisen kahvia. Kuulostaa vielä hullummalta..

   Poista
 4. Enhän minäkään kahvia juo, mutta ei ihan tuollaista kommentointia ole kyllä koskaan tullut. Lapsena/teininä tarjottiin yleensä sitten mehua tai limsaa koska olin lapsi.

  Mutta ilmeisesti porukka opettelee juomaan sitä kahvia. Varmaan samalla lailla kuin opetellaan syömään erilaisia ruokia, vähän kerrallaan ja ensin ehkä maidon ja sokerin kanssa. Itse en kyllä kahviin meinaa koskea ihan heti, kahvijäätelökin maistui pari kesää sitten niin pirun pahalle.

  Itse en välitä hirveästi pelkistä yrttihaudukkeista, joissa tee ei ole pääosassa vaan litkin kaikista mieluiten mustaa maustettua teetä kuten vaikka Keisarin morsianta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen kuullut varsinkin anopilta viimeiset 11,5 vuotta siitä, ettei minulle voi tarjota _mitään_ kun en juo kahvia enkä syö pullaa. Enkä juo mehuakaan ja limsoista kelpaavat vain Zero ja Max. Mutta minulle kelpaa myös oikein hyvin vesi. Raikas vesi, mikäpä sen parempaa?!

   Poista
  2. Mulle kelpaa yleensä turhan hyvin myös ne tarjottavat makeat leivonnaiset :P

   Poista
  3. Pahimpia ovat kaikenmaailman kokouspullat. Paljon paremmin esim. aamulla olevassa kokouksessa maistuisi joku ihana mehevä sämpylä runsailla täytteillä.

   Poista
  4. No jos ois joku tylsä/kuiva käntty ja sitten se sämpylä niin saattaisin jopa ottaa sen sämpylän.

   Poista
 5. Pyh en ole minä opetellut kahvinjuojaksi vaikka tuo mukula on tullutkin :D teetäkin juon vain silloin tällöin. Olen se mehunjuoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä juon mehua, jos on ihan äärimmäinen pakko. Mutta mieluummin en.

   Poista
 6. Clipperin Lemon & Ginger on kyllä parasta teetä ikinä :) Orange & coconut tulee vahvana kakkosena. tarviikin käydä hyödyntämässä tuo tarjous, kiitos vinkistä . Olenkin lukenut blogiasi jo jonkin aikaa kommentoimatta mitään, nyt ensi kertaa siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Tarjous on voimassa lauantaihin asti, joten kannattaa ilman muuta hyödyntää.

   Poista
 7. Minä aloitin kahvin juomisen jo ennen esikouluun menoa ja juon edelleen olen nyt juonut kahvia yli 20vuotta elämästäni.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.