tiistai 10. helmikuuta 2015

Sormuspohdiskelua

Olen kuumeessa ja on paljon joutilasta aikaa surffata netissä, kun en oikein mitään muuta jaksa tehdä. Harhauduin Kalevala Korun sivuille selailemaan sormuksia, koska aina välillä on mielessä että haluaisin uuden sormuksen. 

Haaveilin melkein 10 vuotta Filigraanisormuksesta, joka oli aiemmin nimeltään Kaupunkisormus. Toivoin sitä mm. yo-lahjaksi, mutta se oli niin kallis että se jäi vain haaveeksi. (Sorry huono kuva!)


Lopulta ostin sormuksen muutama vuosi sitten itse, keltakultaisena. Se oli jo ostaessa vähän reilu ja nyt se on sitten niin iso, ettei se pysy edes peukalossa. Sormusta ei ihan helposti voi pienentääkään, joten tuolla se nyt kerää pölyä laatikossa. Eikä se kyllä ole enää yhtään minun tyylinen, vaikka kaunis onkin.

En osaa pitää sormuksia muussa sormessa kuin nimettömässä ja joku sopivan kokoinen sormus olisi ihan kiva saada. Mieluiten vain yksi, ehkä vähän leveämpi. Mitään tonnin helyjä en halua, vaan joku kaunis hopeasormus kelpaisi oikein hyvin. Valkokulta olisi tietenkin vielä kauniimpi, mutta ne ovat minun budjetille liian kalliita. 

Tässä muutama suosikkini. 


Kaarna 79,00 e
Kaira 5,4 mm 79,00 e
Kaira 9,5 mm 99,00 e
Luoto 8,3 mm 99,00 e


Luoto 9,6 mm 99,00 e
Rajalinin sormus 119,00 e
Virta 99,00 e
Sisar 119,00 e

Vaikka toisin voisi luulla, en ole mikään nakkisormi. Toki sormet ovat lyhyet, mutta ne ovat myös yllättävän ohuet. Entiset sormukset ovat olleet kokoa 17-17,5 joten nyt ehkä sopiva koko olisi joku 16. Pitäisi joskus uskaltautua jonnekin sovittelemaan, koska voi hyvinkin olla että nämä eivät livenä näytäkään niin hyvältä kuin kuvissa. 

Ehkä ostan uuden sormuksen vaikkapa syntymäpäivälahjaksi itselleni. Sitä ennen tyydyn haaveilemaan. 

Kuvat: Kalevala Koru

6 kommenttia:

 1. Mullolis joutilaana hopeinen Kaarna kokoa 16, ostin joskus ostamisen ilosta kun vetelehdin ruokiksella tehtanmyymälässä (vaarallista kun se on työpaikan lähin putiikki...). Snadisti tummentumia mutta ne saapi pois aineilla. Interested? Irtoaa sopuhintaan, saa sovitteille! Huutele naamakirjassa jos kiinnostaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostais kyllä! Nyt olen pa, mutta palataanpa asiaan.

   Poista
 2. Mihinkäs se säästäminen unohtui? Mene hopeatyökurssille ja tee kympillä leveä sormus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä säästänkin niin, että vain haaveilen ja katson kuvia. :) Työkaveri oli hopeatyökurssilla ja jos en väärin muista niin sanoi että leveä sormus tuli maksamaan jotain 90 e.

   Olen kyllä jo tosi monena syksynä halunnut Kansalaisopiston hopeatyökurssille, mutta ne ovat aina sellaisina viikonloppuina, että olen jossain. Toinen mikä kiinnostaisi, olisi kurssi jossa tehdään koruja vanhoista ruokailuvälineistä. Ne ovat upeita ja yksi sellainen sormus minulla on.

   Poista
  2. Hei!

   Olen satunnainen lukijasi. Sinulla on tosi mukava tyyli kirjoittaa, tykkään. Minulla olisi täysin joutilaana alemman kuvan oikeassa yläkulmassa oleva sormus ja saisit sen kyllä todella huokealla, jos kiinnostaa 😊. Materiaali muuten naarmuuntuu herkästi, kun se on täysin sileää hopeaa.

   Poista
  3. Kiitos kommentista! Täytyy laittaa harkintaan. Syntymäpäivään on (onneksi) vielä puolisen vuotta.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.