lauantai 14. maaliskuuta 2015

Kusessa vai kusella?

Kävin ulkomailla. Haaparannalla. Länsirajalla asuvat ovat kuulkaas tarkkaa porukkaa paikkakuntien taivutuksen kanssa. Itse sanoin aiemmin, että käyn Haaparannassa, kunnes minua valistettiin että se on -rannalla. 

Tornio puolestaan taipuu Torniossa, mutta Ylitornio Ylitorniolla. Olen kuullut tähän sellaisen perustelun, että on eri asia olla kusella kuin kusessa. 


Järjestämme aina maaliskuun tilipäivän jälkeisenä viikonloppuna linja-autoreissun Ikeaan. Tämän vuoden reissu tehtiin tänään. Kello soi aamulla klo 06 ja kotiin tulin joskus tunti sitten, kun kävin etkoilla työkaverin luona. Muu porukka suuntasi baariin ja minä tylsästi kotiin nukkumaan. 


Sää oli tosi aurinkoinen. Jäin linja-autosta Tornion puolelle ja kävin Rajalla-kauppakeskuksen Punnitse&Säästä-kaupassa ja kävelin sitten Ruotsin puolelle. 

Iittalan myymälässä kävin pällistelemässä Håll Sverige Rent -mukia, joka on ilmeisesti saanut aikaan melkoisia ryntäyksiä ja mukit on myyty loppuun toistuvasti. 


Pääsin ihan omin silmin todistamaan hamstrausta, kun suomalaisnainen tuli hakemaan saman päivän aikana toista mukilastia, latasi korin täyteen mukeja ja pisti Visan vinkumaan. Mukit on varmaan jo naputeltu Toriin myyntiin suolaisella kappalehinnalla. 


Candy Worldissa kiertelin, katselin ja totesin, että kyllä täällä on kaikkea. 


Stadiumissa ei onneksi ollut mitään mitä olisi ehdottomasti ollut pakko saada. Intersportissa sen sijaan kaikki alerekit notkuivat minun kokoja. Kenkäosastolla olisi ollut matalavartiset Timberlandin Goretex-kengät 70 % alessa, mutta en saanut mitenkään perusteltua itselleni niiden tarvetta. Myös Reebokin Easytonet olivat -70 %. 

Löysin itselleni juuri sellaiset kevyet ja joustavat, mutta kuitenkin tuulenpitävät housut joita olen etsinyt. Ne olivat puoleen hintaan, joten ostin. Röhnicshin plus-mallistosta minulla ei ollut aiempaa kokemusta, eikä ollut aikaa sovittaa. L-koko näytti jotenkin aivan valtavalta, joten valitsin M-koon, vaikka minulle ei kyllä normaalisti M mene viereenkään. Kotona paljastui että nekin ovat järjettömän isot, joten S olisi ollut parempi. Erikoinen kokonumerointi... 


Ikeassa kävin syömässä kasviscalzonen ja kävelin myymälän läpi kädet silmälappuina ympärilleni vilkuilematta, koska en halunnut sortua mihinkään heräteostokseen. Ostin vain ja ainoastaan yhden asian, jota sinne lähdin ostamaan. Vitriinin. 

Huomenna on edessä "palapelin" kokoamisurakka. Flunssakin yrittää puskea päälle ja mies valitteli ihan samaa. 

2 kommenttia:

  1. Hahhaaa en kestä :D oli hauska lukea tätä, kun olen itse Torniosta. "Tornio puolestaan taipuu Torniossa, mutta Ylitornio Ylitorniolla. Olen kuullut tähän sellaisen perustelun, että on eri asia olla kusella kuin kusessa." :D ja niin, Keminmaassa - Keminmaalla, Pellossa - Pellolla yms. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä saisi vaikka oman postauksensa. Kemijärvellä asuva on kemijärveläinen, ei -järvinen, mutta Oulaisissa asuva on oulaistelainen. Ei mitään logiikkaa! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.