lauantai 7. maaliskuuta 2015

Tuulinen retkipäivä

Tänään oli mielenkiintoinen sää. Aamulla kun heräsin, oli pitkästä aikaa pakkasta. Mittari on näyttänyt nollaa tai plussaa jo iäisyyden, mutta aamulla elohopea oli 7 astetta pakkasen puolella. Aloin heti haaveilla hankilumikenkäilystä ja hiihtämisestä. Ensin piti kuitenkin siivota, pestä pyykkiä yms..

Yhtäkkiä kello oli varttia vaille 9 ja tajusin, että Lidl aukeaa vartin päästä. Hyppäsin autoon ja kaasutin keskustaan (en ylinopeutta..) ja ehdin sinne juuri kun kauppa aukesi. Metsästin äidille ulkoilutakkia ja onnistuin sellaisen saamaan, vaikka muutama muukin oli lähtenyt samoille asioille. 

Hiihtoladuilla näkyi olevan järjettömät määrät porukkaa, joten päätimme lähteä "retkelle" ihan tähän omalle kylälle, Kemijärven rantaan. Rannassa on yleisessä käytössä oleva kota ja sinne tehtiin tulet. 


Yhtäkkiä tuli aivan tajuttoman kova tuuli. Minulla oli sukset mukana, mutta ei puhettakaan että olisin lähtenyt hiihtelemään rantoja pitkin, sillä vastatuuli oli ihan uskomattoman kova. Suloa se ei haitannut. 


Mukavahan tuolla oli käydä, vaikka aurinkoa ei näkynytkään. 


Vasemmalla alhaalla näkyy (hyvin pienenä) moottorikelkkoja jäällä. Minähän olen niin ei-lappilainen, etten ole koskaan ajanut kelkalla. Enkä pilkkinyt. Kuivalihaa ja käristystä sentään osaan tehdä. 


Mukava reissu. Kun pääsimme takaisin kotiin, alkoi aivan välittömästi sataa tai suorastaan tuiskuttaa lunta, joka muuttui nyt iltaa kohti rännäksi. Kyllähän tuo lumentulo jo riittäisi. 

7 kommenttia:

 1. Vaikka kuinka sanotkin, että paino ei nyt ole pudonnut, kyllä sun vartalon muoto on hurjasti muuttunut jo siitä, kun tuon ulkoilupuvun oot hankkinut (eikö se ollut ihan just?) - sehän on hurjan suuri! Ihana seurata tätä muutosta sivusta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan on miesten takki ja ostin siihen nuo housut muutama viikko sitten alennusmyynnistä, joten ovat väljempää mallia kuin naisten talvivaatteet, joissa on erilainen leikkaus. :)

   Poista
  2. Mutta joo, tänään hiihdin vajaa vuosi sitten ostettu ihanaihana Haglöfsin takki päällä ja se oli kyllä jo selkeästi liian iso, mutta en aio siitä luopua, koska se on paras urheilutakki ikinä.

   Poista
  3. Joo, kyllä mä sen muistan että ei tuo takki mikään suorastaan tyköistuva ollut ostohetkelläkään, mutta on siinä silti eroa. :) Vatsan kohdalle jää paljon extratilaa.

   Poista
  4. Joo, kyllä mä sen muistan että ei tuo takki mikään suorastaan tyköistuva ollut ostohetkelläkään, mutta on siinä silti eroa. :) Vatsan kohdalle jää paljon extratilaa.

   Poista
 2. Joo, kyllä mä sen muistan että ei tuo takki mikään suorastaan tyköistuva ollut ostohetkelläkään, mutta on siinä silti eroa. :) Vatsan kohdalle jää paljon extratilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä varmaan jotain on tapahtunut, kun olkapäihin on tullut raskausarvet (wtf!) ja uimapuku ahdistaa selästä, mutta on löysä edestä.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.